Skandaal Norras: beebibodid kujundavad soorolle

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosa vs. sinine. Pilt on illustreeriv.
Roosa vs. sinine. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Norras on beebirõivaste tõttu tekkinud sotsiaalmeediakanalites skandaal soolise võrdsuse teemal, sest tüdrukutele mõeldud bodidel olev kiri jätab mulje, justkui poleks tüdrukutel muud eesmärki kui olla ilus.

Teatavasti esineb Norras soolist ebavõrdsust Eestiga võrreldes palju vähem, mistõttu pole imekspandav, et norrakaid ärritavad Taani firma Name It beebibodid, mis kujundavad soorolle. Blogija Sinnadamen, teise nimega Angry Lady, postitas oma blogisse pildi kahest bodist. Üks on roosa ja selle peale on kirjutatud «südametemurdja», teine on aga sinine ja sellel on kirjas «tegevdirektor».

Blogipostitus bodidest levib kulutulena sotsiaalmeedikanalites ja selle alla on kirjutatud: «Põhimõtete kujundamine algab juba varajases eas».

Pildi teinud blogija kritiseerib Name It lasterõivaste tootjat ja kirjutab, et sellest poest nad oma riideid ei ostnud. «Leidsime teise poe,» kommenteerib ta. «Sellise, kus ei vihjata, et edu aluseks on peenis.»

Vaata pilti SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles