Toidud, mida kaalulangetajad kindlasti peaks vältima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praetud kartulid
Praetud kartulid Foto: SCANPIX

Uuringud on näidanud, et kaalulangetamise puhul on õige toitumine regulaarsest trennist tähtsam. Võid ju arvata, et mõõdukate koguste söömine ei tee liiga, kuid mõned toidud võivad ka väikeses koguses su kaalulangetusplaanid segi lüüa.

Milliseid toite peaks vältima, kui tahad kaalus alla võtta? Healthmeup.com toob paar näidet.

Praetud kartulid

Mitmed uuringud on näidanud, et praetud kartuleid võib vabalt pidada kaalutõusu süüdlaseks. Seda seetõttu, et kartulites on kõrge glükeemiline indeks, mis tõstab veresuhkru taset. Lisaks on praetud kartulid valmistatud õli või muu rasvainega, mis pole tervisele kasulik.

Töödeldud lihatooted

Kui hommikusöögilaualt vaatab vastu kenasti sätitud taldrikutäis salaamivorsti, siis ei pruugi see niivõrd ohtlik näida, ent tegelikult on töödeldud lihatoodetes palju küllastunud rasvu. Peale selles on neis toodetes palju kaloreid, mis põhjustavad kaalutõusu.

Limonaad ja energiajook

Magustatud limonaadid ja energiajoogid sisaldavad suures koguses suhkrut ja kaloreid, mis põhjustavad kaalutõusu. Neil jookidel puudub toiteväärtus või see on minimaalne ja seetõttu tasuks taolisi jooke vältida.

Magustatud hommikusöögihelbed

Kausitäis hommikusöögihelbeid piimaga ei saa ju niivõrd ebatervislik olla või mis? Saab küll. Taolistes hommikusöökides on palju suhkrut ja gluteeni, mis võib kaalulangetusplaanid nurjata.

Või või margariin

Või ja margariin on puhas rasv, mis annab palju kaloreid. Ühes lusikatäies võis on 102 kalorit, seega oleks mõistlikum või menüüst välja jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles