Video: Dustin Hoffman tunneb kaasa naistele, kes pole kõige kaunimad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dustin Hoffman
Dustin Hoffman Foto: SIPA/Scanpix

Vaata videot, kus Dustin Hoffman räägib, millest film «Tootsie» alguse sai ja miks ta tahtis kehastada peategelast Dorothy Michaelsit.

Filmi idee sai alguse sõbra mõttest, kuidas tunneks Dustin end siis, kui ta oleks sündinud naisena. Enne seda, kui näitleja oli filmis täiesti kindel, tahtis ta teha meigiproovi, et näha, milline ta naisena välja näeks. Kui ta ei oleks päris naise moodi välja näinud, ei oleks ta tahtnud «Tootsiet» tehagi.

«Millegipärast tundsin intuitiivselt, et kui ma ei saa New Yorgi tänavatel naiseks riietatuna ringi jalutada ilma, et inimesed hakkaksid mind küsivate pilkudega vaatama, nagu ma oleksin mingi veidrik, ei oleks ma tahtnud seda filmi teha, sest ma tahtsin, et see oleks vaatajale usutav. Kui me jõudsime hetkeni, mil sain end teleekraanilt näha, olin šokis, et ma ei olnud atraktiivne,» räägib Hoffman videos. «Ütlesin, et praegu te tegite mind naiseks, aga tehke mind nüüd ilusaks naiseks. Sest ma arvasin, et peaksin olema ilus. Kui ma peaksin olema naine, tahaksin olla võimalikult ilus. Aga nad ütlesid mulle, et see ongi kõik, rohkem ilusamaks me sind teha ei saa.»

Sel hetkel sai näitleja justkui ilmutuse. Ta jooksis enda sõnul koju ja hakkas oma naisega rääkides nutma. Hoffman jõudis arusaamisele, et peab selle filmi ära tegema, sest ta oleks väga huvitav naine. Kui ta aga iseenda naisversiooni kuskil peol kohtaks, ei pööraks ta sellise välimusega naisele mingit tähelepanu, sest ta ei vasta teatud füüsilistele nõudmistele. Nõnda sai ta aru, et ta on oma elus tähelepanuta jätnud liiga palju huvitavaid naisi, sest ta on ajupestud.

«See ei olnud kunagi minu jaoks komöödia,» ütleb ta lõpus pisarsilmi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles