Miks tasuks süüa kala?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhe
Lõhe Foto: SCANPIX

Kala peetakse väga toitvaks toiduaineks, sest selles on mitmeid valke, vitamiine ja mineraale, mis on tervisele vajalikud. Kalas on ka palju omega-3 rasvhappeid, mis kaitsevad organismi mitmete haiguste eest.

Vajad veel põhjuseid, miks tuleks kala süüa? Siin on lausa viis, kirjutab healthmeup.com.

Vähendab südamerabanduse riski

Uuringute põhjal aitab rasvase kala söömine üks või kaks korda nädalas vähendada südamerabanduse riski koguni 36 protsendi võrra. Kala aitab ka südamerabandusest kiiremini taastuda. Südamehaiguseid seostatakse veres oleva triglütseriidiga, mille tase väheneb siis, kui kala tarbida.

Mõjub hästi nahale

Kala söömine aitab nahal reguleerida rasu tootmist ja ühtlasi niisutab nahka. Rasvase kala söömine kaitseb rakke UV-kiirguse eest. See aitab säilitada kollageeni nahas, mis ennetab kortsude teket.

Vähendab reumatoidartriidi riski

Reumatoidartriit muudab liigesed paiste ja valulikuks. Teadlased on kindlaks teinud, et kala söömine aitab selle kroonilise haiguse riski aga vähendada. Kui süüa nädalas ühel korral rasvast kala, siis väheneb reumatoidartriidi risk koguni 50 protsenti.

Parandab aju võimekust

Uuringud on näidanud, et kui omega-3 rasvhapetest on puudu, siis halveneb ka aju võimekus. Kala söömine aitab rasvhapete hulka täiendada ja see parandab aju võimekust.

Mõjub hästi nägemisele

Veel mõjub kala söömine hästi nägemisele, sest vähendab riski, et vananedes võib silma võrkkest kahjustada saada. Rasvase kala söömine aitab silmanägemist kaitsta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles