Pärast suuri söömaaegu
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MerMeri kodurestorani perenaine Merrit Kiho annab salatiretsepti, mis ei kurna kõhtu ja on pisut piduliku moega.
Pidu läbi, aga tahaks ikkagi midagi pidulikku. Samas sellist, mis oma kaaluga ei koormaks keha ega ka südametunnistust. Meie peres haaratakse sel puhul ikka kreveti ja avokaado järele, seekord otsustasime maitseid põnevamaks teha greibiga. Ja salat, mis lubab ka uuel päeval hirmu tundmata kaalule astuda, sai selline.
Salat avokaado ja krevetiga
• peotäis lambasalatit
• peotäis lehtpeeti ehk mangoldit
• üks punane greip
• üks avokaado
• üks tomat
• 300 g kooritud krevetisabasid soolvees
• supilusikatäis sidrunimahla
• 0,1 g safranit
• 1 dl mädarõikamaitselist majoneesi (Salvest)
• maitse järgi soola, pipart
Alustuseks pane safran sidrunimahla likku.
Aseta salatid kaussi, viiluta tomat, eemalda seemned ja pehme sisu. Tükelda juurde avokaado, piserda tükkidele paarist greibiviilust mahla, ülejäänud greip fileeri ja tükelda, lisa krevetid.
Sega majonees sidruni-safranimahlaga, lisa soovi järgi soola ja pipart. Vala majonees salatile ja söö kohe. Kui kaal lubab, murra kõrvale tükike pehmet saia.