Ära ürita meest muuta, muuda parem iseennast

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui me pole suhtes õnnelikud, peaksime eelkõige iseennast analüüsima, enne kui hakkame partnerit milleski süüdistama. See kehtib ka neil puhkudel, kui oleme veendunud, et partner on see, kes meid õnnetuks teeb. Iga inimene peaks meeles pidama, et vaid tema üksi vastutab oma õnne eest, ei keegi teine.

Teiseks, enne kui pöördud partneri poole, et arutada kõiki neid asju, mis sinu arvates vajaks muutmist, mõtle enda rolli peale. Mõtle sellele, kuidas sina suhtesse panustanud oled. Järgnevalt on välja toodud seitse nõuannet, kuidas partneriga paremini suhelda ja oma suhet tugevamaks muuta, kirjutab GalTime.

Ära kurda ega kaeble. Kurtmine on lapsik käitumisviis ja on väga ebaaktratiivne, kui täiskasvanu seda teeb. Kui suhtes on asju, mis sulle ei meeldi, räägi nendest tõsiselt partneriga ja tee talle selgeks, et sa armastad end piisavalt palju, et suhtest lahkuda, kui probleemidele ei leita lahendust.

Kuula. Ürita mitte vahele segada ega partnerit parandada, kui on tema kord rääkida. Igal inimesel on õigus oma arvamusele. Me ei saa teise inimese seisukohta kuulata, kui meil on tegemist iseenda vaatepunkti kaitsmisega või kui tahame, et viimane sõna jääks meile. Kui sa oled liialt hõivatud enda seisukoha kaitsmisega, siis see tähendab, et sa ei ole avatud uue informatsiooni suhtes. Mõistmine ja tugev side saavad tulla vaid kuulamise tulemusel. Kui me tõepoolest kuulame, siis mõistame, kus saaksime olla paindlikumad ja kus tuleks piiri pidada.

Väljenda selgelt oma soove. Selle asemel, et alustada vestlust negatiivsetest asjadest, ütle selgelt, millised on sinu soovid. Kui me väljendame selgelt seda, mida me sooviksime näha juhtumas, siis saavad asjad edasi liikuda ja loodetavasti positiivse lõpplahenduse leida. Pole midagi hullemat sellest, kui pead pidevalt kuulama, kui õnnetu teine inimene on. Palju parem on kuulata seda, millised on teise inimese soovid.

Vajadusel anna partnerile hingamisruumi. Kui partner on liiga vaikseks muutunud, ära jäta seda tähelepanuta ja austa tema soovi üksi olla. See ei anna häid tulemusi, kui üritad partneri muresid pidevalt päevavalgele tõmmata. Kui võimaldad tal vahepeal üksi olla, siis see näitab, et sa austad teda ja tema vajadusi.

Austa oma suhte intiimsust. Hoia enda teada need isiklikud ja intiimsed asjad, mida partner sinuga jagab. Ära jaga teie suhte üksikasju oma pere ja sõpradega. Kui miski ei jää privaatseks, siis võivad teiste inimeste arvamused teie suhet mõjutama ja lõhkuma hakata, sest need võivad muuta seda, kuidas me ise suhet näeme. Partneritevaheline usaldus peaks olema püha.

Kvaliteetaeg. Kingi partnerile oma jäägitu tähelepanu ja armastus. Pane käest telefon või ajakiri, lülita välja televiisor. Intiimsus sünnib vaid siis, kui kaks inimest võtavad tõepoolest aega ja armastavad teineteist. Rääkimine, mängimine, seksuaalsus ja kahekesi ajaveetmine on sageli asjad, mida suhe vajab, et energiat saada ja kirge elus hoida.

Armastage teineteist. Anna endast parim, et pidevalt oma armastust partneri vastu näidata. Näita talle, et tema arvamus ja olemasolu on sinu jaoks tähtsad. Põhilised asjad, mida me oma kallimatelt inimestelt vajame, on see, et nad meid tunnustaksid, kuulaksid, armastaksid ja mõistaksid. Kui oled armunud, siis on kerge laisaks muutuda, ent see on viimane asi, mida me tegelikult teha võiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles