Hilje Murel tahab pakkuda lapsele huvitavat elu ja palju suhtlemist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hilje Murel
Hilje Murel Foto: Elmo Riig

Uues lastefilmis «Väikelinna detektiivid ja Valge Daami saladus» pereema kehastav näitlejanna Hilje Murel rääkis Naistelehele, et peab enda lapsepõlvest kaasa saadud oskuste seas olulisemaks oskust suhelda.

«Proovin võimalikult tihti kotid kokku pakkida ja koos lapsega ette võtta rännakuid pealinna saginast eemale. Viimati olimegi nädala jagu Lõuna-Eestis. Mulle pakkus lapsena põnevust näha erinevaid peremudeleid ja kodusid, nii et kui meid külla kutsutakse, siis võtame pakkumise alati meeleldi vastu,» räägib Hilje, kes usub, et selline kogemus ja mälestus on ta tütrele oluline. «Püüan pakkuda oma lapsele huvitavat elu ning minule tähendab huvitav elu suhtlemist.»

Hilje püüab läbi tunnetada, mida ta ise võis selles vanuses või sarnases olukorras tunda, et vastavalt sellele oma last paremini mõista. Ise sai ta lapsepõlvest kaasa oskuse suhelda tingimusteta. «On tähtis, et sa ei oota kusagilt mujalt või kelleltki teiselt, et sul oleks hea ja põnev, vaid leiaksid ise tegevust, kaasaksid teisi või laseksid ennast kaasa haarata. Kui paljud inimesed tahaksid ehk tõmbuda omaette ja olla omas maailmas, siis minu ettekujutuses on elu just nimelt suhtlemine. Kõikide oma reetmiste, valude ja kohtumistega!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles