Kõige rohkem minnakse lahku jaanuaris

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uue aasta alguses pööravad paljud elus uue lehekülje: kes hakkab agaralt jõusaalis käima, kes loobub alkoholist, kes… jätab oma teise poole maha.

Vouchercloudi tellitud uuringust selgus, et kõige rohkem minnakse lahku just jaanuaris. Peamiste põhjustena toodi välja pühadeaegne stress ja soov uuel aastal puhtalt lehelt alustada, vahendab Daily Mail.

Teisele kohale jäi detsember ja kolmandale märts. Kui uuringus osalejatelt küsiti, kas aastaaeg mängis lahkuminekus mingit rolli, vastas 62 protsenti «jah». Lisaks eelmainitule toodi lahkumineku põhjustena välja rahaprobleemid, masendav ilm ja perekonna surve, mis paare lahku ajab.

Uuringu läbi viinud Vouchercloudi esindaja sõnul on jõulud pingeline aeg, mil tekib paaridel palju tülisid. «Kui sinna juurde veel lisada jaanuari-masendus, siis läheb paljudel suhe rappa. Pole ka ime, et nii paljud seda üle ei ela. Kui segajaid on vähem, siis ilmselt vaatavad partnerid oma suhet lähemalt ja saavad aru, et nad pole sellega rahul,» oletas ta.

«Kuna tegu on uue aasta algusega, siis mõtlevad võib-olla mõned, et on aeg vanast loobuda ja pühenduda uuele ning leiavadki uue armastuse. Kui tegelikult pole lahkuminekuks ideaalset aega olemas, siis jaanuaris tundub optimistidele, et neil on lahkuminekust ülesaamiseks terve aasta aega. Isegi kui sel hetkel on sellega raske leppida,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles