Nõuandeid, kuidas granaatõuna valida ja säilitada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Granaatõun
Granaatõun Foto: SCANPIX

Nooruse ja viljakuse sümboliks peetud granaatõun on tegelikult mari. Praegu on see maitsev vili kergesti kättesaadav ja soodsa hinnaga, kirjutab Naised.

Granaatõuna ostes pole karta, et saaksid toore vilja, sest neid korjatakse küpselt. Kui tahad aga seemnerikast vilja, vali see, mis on võimalikult raske. Pindmised plekid pole probleemiks, kuid viljakest peaks olema värvilt võimalikult ühtlane. Vältida tasub vilju, mille kestas on praod ja suuremad mõlgid.

Tervena säilib granaatõun külmkapis pea kaks kuud, toatemperatuuril kuni ühe kuu. Seemnete säilitamiseks tuleks need asetada õhukindlasse anumasse ja panna külmkappi. Nõnda säilivad need kuni kaks nädalat.

Granaatõunaseemneid võib ka sügavkülmikus säilitada. Selleks laota need pabersalvrätile ja külmuta paar tundi ning seejärel võid panna seemned külmutuskotti või -karpi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles