Põhjuseid, miks beebi vajab D-vitamiini

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui lapseootel naine toitub raseduse ajal vastavalt arsti näpunäidetele, siis võib kindel olla, et beebi sünnib tervena ja ema kaotab rasedusest tingitud lisakilod kiirelt.

Healthmeup.com uuris arstidelt, miks on D-vitamiin loote ja rinnapiimast toituva beebi jaoks oluline.

D-vitamiin mängib loote arengus olulist rolli. Uuringud on näidanud, et kui ema kannatab D-vitamiini puuduse käes, siis võib laps sündida alakaalulisena.

D-vitamiin aitab beebi luudel tugevamaks muutuda. Kui beebi ei saa piisavalt D-vitamiini, siis võib luude kasv pidurduda ning lapse luud jäävad liiga pehmeks. Pea meeles, et lapse luud ja kondid arenevad juba ema kõhus olles, seega tasuks raseduse ajal piisavalt D-vitamiini tarbida.

Kui D-vitamiini pole küllaldaselt, võib lapse immuunsussüsteem nõrgaks jääda ja ka tema närvid võivad kannatada saada. D-vitamiini puudus võib tingida ka lapse aeglase kasvu pärast sündi.

D-vitamiin on oluline toitaine kaltsiumi imendumiseks. Vähene D-vitamiini tase võib põhjustada ainevahetushaigust nimega rahhiit. Mõned uuringud on näidanud, et D-vitamiin aitab ennetada ka taolisi haiguseid nagu vähktõbi ja diabeet.

Kui rinnaga toidetaval beebil ja ka emal on D-vitamiini puudus, siis on beebi puhul risk suurem erinevate terviseprobleemide tekkeks. Ameerika lastearstide akadeemia andmetel peaks imikud ja emad tarbima D-vitamiini koguses 400 IU paar päeva pärast sünnitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles