Regulaarne seks aitab tervist hoida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi suurem osa inimesi ei vaja lisapõhjuseid, miks seksida, tuleb osadele ikkagi meelde tuletada, et lisaks mõnutundele on seks ka tervisele kasulik. Regulaarne seks on oluline vaimse ja füüsilise heaolu ning tugeva tervise jaoks.

Lisaks eelpool mainitud faktidele ja sellele, et seks on ka väga hea treening, aitab seks stressi vähendada ja vererõhku normis hoida. Erutus ja orgasm vallandavad kehas valu vaigistavaid hormoone ja see aitab lõõgastuda, kirjutab healthmeup.com.

Uuringud on näidanud, et partneri puudutus soodustab oksütotsiini vallandumist, mis omakorda alandab vererõhku ja normaliseerib südametööd.

Seks aitab vähendada ka südamehaiguste teket. Kakskümmend aastat kestnud uuringus jälgisid teadlased enam kui 900 meest ja selgus, et seksimine kaks või enam korda nädalas vähendas katsealuste riski südamerabandust saada ligi 50 protsendi võrra.

Regulaarne seks on ka valu vaigistava toimega. Erutus ja orgasm soodustavad oksütotsiini tootmist, mis käivitab sensatsioonilise endorfiinide tulva ja see pakub valule leevendust.

Vähem levinud on fakt, et seksiga saab menstruaaltsüklit regulaarsemaks muuta. Kuigi naistearstid kirjutavad antibeebipille mõnel juhul välja ka selleks, et naiste menstruaaltsükkel oleks korrapärasem, oleks seks selle probleemi lahendamiseks tunduvalt mõnusam moodus. Korra nädalas või tihemini seksivatel naistel on regulaarsem menstruaaltsükkel ja neil on vähem probleeme viljakusega kui naistel, kes seksivad harvem või hoiduvad sootuks vahekorrast.

Regulaarne seks sama partneriga paari kuu või pikema perioodi vältel aitab naisekeha ettevalmistada tervisliku ja normaalse raseduse jaoks. Lõuna-Austraalias asuva Adelaide'i ülikooli teadlased väidavad, et regulaarselt kindla partneriga vahekorras olevatel naistel on suurem tõenäosus rasestuda ja neil esineb vähem nurisünnitust ning neil pole probleeme kõrge vererõhuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles