Miks ei tohiks armastuses leppida vähemaga, kui sa väärt oled?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Armastuses ja üldse elus ei tohiks leppida vähemaga, kui sa väärt oled. Kahjuks on aga nii, et kuigi me püüdleme parima poole teistes eluvaldkondades, unustame sageli ära selle, mida me armastuse osas väärt oleksime ja lepime vähemaga.

Kuigi me ise seda ei tunnista, on see paljudele meist siiski omane. Miks me nii käitume? Allwomenstalk toob välja paar põhjust, miks ei tohiks armastuses leppida vähemaga, kui sa väärt oled.

Sest sa oled enamat väärt

Sageli imestavad naised pärast lahkuminekut, mida nad valesti tegid? Miks suhe niimoodi lõppes? Vastus on lihtne: mitte midagi. Iga suhe on kahesuunaline tänav, seega süüdi ei ole kunagi vaid üks partneritest. Kui sa oled armunud, siis peaksid olema õnnelik. Üks tähtsamaid põhjuseid, miks ei tohiks armastuses vähemaga leppida, on see, et sa oled lihtsalt enamat väärt. Sa oled väärt olema õnnelik. Ära lepi vähemaga. Otsi üles õnn, mille sa oled ära teeninud.

Armastus ei ole õige asi, mille puhul vähemaga leppida

Armastus on üks kõige tugevamaid, kui mitte kõige tugevam tunne, mida inimesed kogevad. Kõik, kes on armunud olnud, teavad, et armastusel on võime sind justkui hõljuma panna, kuid teisest küljest võib see sind lausa tükkideks rebida. Armastus ümbritseb sind mitmes kohas elus - see on seotud su pere, sõprade, töö ja eesmärkidega. See on väga suur osa sinust. Kui sa lepid aga vähemaga, kui oled ära teeninud, siis lepid vähemaga kõigis eluvaldkondades.

Kusagil mujal on rohi rohelisem

Üks põhjuseid, miks kardetakse lahku minna, on arvamus, et paremat partnerit on raske leida. Kui sul on läinud pikalt aega, et leida inimene, kellega tahaksid koos olla, siis ei ole sa nõus temast nii kergelt loobuma, hoolimata sellest, et südames ihkaksid sa paremat. Aga tegelikult kohtad sa elus veel mitmeid inimesi, kes on valmis sulle armastust pakkuma. Kõigi nende armastus on erinev, seega ära imesta, kui üks partner kohtleb sind paremini kui teine.

See pärsib su arengut

Tõeline ja tervislik armastus aitab sul inimesena kasvada. Täpselt nagu perekonnalt ja sõpradelt saadav armastus, peaks ka partneri armastus su hingele pai tegema ja aitama sul inimesena kasvada. Kui oled koos inimesega, kellega sa lihtsalt lepid, siis sa pole iseenda kõige parem versioon. Kuigi see võib kõlada imalalt, on armastus justkui nähtamatu loodusjõud, mis sind tagant tõukab, toetab ja toidab. See annab sulle kõike, mida sul on tarvis oma eesmärkide saavutamiseks.

Enesearmastus on kõige tähtsam

Kui sa oled suhtes, kus sa lepid armastuse nimel vähemaga, kui väärt oled, siis teed oma hingele sellega haiget. Kui sa oled suhtes ja su süda ütleb sulle, et sa oled tegelikult enamat väärt, siis see teeb su hingele liiga. Kui sa ühel hetkel taipad, et on aeg edasi liikuda, siis võid muret tunda, kas muutud kunagi veel endiseks. Kas suudad olla endine sina, kes oli õnnelik, naeratas ja kes armastas iseennast. Parem on olla üksi ja õnnelik, kui kellelgagi koos ja õnnetu. Iseenda armastamine ja õnnelik olemine on kõige olulisemad põhjused, miks ei tohiks armastuse osas vähemaga leppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles