Naiste jalanumber on muutumas suuremaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tuhkatriinule omased tillukesed jalad on maailmas niigi haruldased, kuid vaadates statistilisi arvutusi võib väita, et väike jalanumber on naiste puhul kadumas. Ekspertide hinnangul on naiste jalanumber muutumas suuremaks ning jõuab peagi meeste parameetritele järgi.

Hiljuti läbi viidud uuring näitas, et tänapäeval on järjest vähem naisi, kel oleks väike jalanumber ja keskmine jalanumber on muutunud ilmselgelt suuremaks kui see oli varemalt, kirjutab Genius Beauty.

Kahe aastakümne jooksul on naiste jalanumber kasvanud 36,5-lt 38-ni. Teadlased on naiste jalgu uuringud ja täheldanud, et kaasaegse naise jalg on paar sentimeetrit pikem kui kaks generatsiooni tagasi.

Pole mingi saladus, et praegusel ajal arenevad inimesed kiiremini kui varem. Ent selgub, et naistele valmistab taoline areng kõige rohkem peavalu. Näiteks on suurema jalanumbri tõttu naistel keerulisem jalavarje leida: koguni 75 protsenti suurema jalanumbriga naistest tunnistas, et sageli pole poodides nendele parajaid kingi.

Sellest tulenevalt kogevad naised palju negatiivseid emotsioone - 72 protsenti naistest tunneb pettumust, 29 protsenti meeleheidet, 27 protsenti piinlikkust ja 22,5 protsenti ebamugavust. Need arvud iseloomustavad nende naiste tundeid, kelle jalanumber pole liiga suur - see jääb alla 41.

Naised, kelle jalanumber on suurem kui 41, seisavad silmitsi veel suuremate probleemidega. Pooled neist naistest tunnistasid, et jalanõude otsimine tekitab neile suurt piinlikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles