Milline dieet on kõige tõhusam?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs asuva Princetoni ülikooli teadlased tegid kindlaks, et ameeriklaste seas peetakse kõige populaarsemaks DASH-dieeti (DASH - Dietary Approaches to Stop Hypertension).

Princetoni ülikooli on tuntud oma objektiivsete hinnangute poolest. Näiteks Princetoni koostatud kõrgkoolide edetabelid on Ameerikas kõige suurema mõjuga. Nüüd kasutati Princetoni meetodit selleks, et välja selgitada kõige tõhusam dieet, kirjutab Genius Beauty.

Analüüsiti 32 erinevat dieeti ja kõige kõrgema hinnangu sai DASH-dieet. DASH-dieedi töötas välja Ameerika riiklik südame, kopsu ja vere instituut ning dieedi juhend on lausa 64 lehekülge pikk. Samas on DASH-dieedi põhimõtted väga lihtsad.

Toiduained, mida tohib süüa: linnuliha, kala, täisteratooted, köögiviljad, vähese rasvasisaldusega piimatooted (vähemalt kolm protsjonit päevas).

Toiduained, mis on keelatud: soolaga liialdamine, suhkur (keha saab vajaliku magusadoosi puuviljadest).

Mõni aeg tagasi teatati, et eelmise aasta kõige populaarsem dieet oli paleo, sest seda otsiti Google'i vahendusel kõige rohkem. Princetoni edetabelis sai paleo aga tagasihoidliku hinnangu (vaid 2 tähte neljast).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles