Hea moemaitse musternäide

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igapäevane töine univorm: õrna pikitriibuga püksid H&M, pluus ning kogu päeva-öö mahutav kott Zara, ustav pilgupüüdja-käekell Michael Kors. Stangel on esindatud tema riidekapi põhivärvide palett.
Igapäevane töine univorm: õrna pikitriibuga püksid H&M, pluus ning kogu päeva-öö mahutav kott Zara, ustav pilgupüüdja-käekell Michael Kors. Stangel on esindatud tema riidekapi põhivärvide palett. Foto: Peeter Langovits

Moeblogija ja -toimetaja Aljona Sokolovskaja riietumisstiilis on ülimat lihtsust, skandinaavialikku kargust ja tillukesi disainipiruette. «Mustad püksid ja valge T-särk on mu riidekapi a ja o,» nendib ta.

Nagu moeala inimestega tihti, ei raba ka Aljona Sokolovskaja kedagi jalust riiulitäite «gucci-muccide» ega ka priiskavalt sädelevate-mustriliste-pitsiliste-paljastavate rüüdega.

Tüüne ja maitsekas stiil, must ja valge, hall ja beež, siin-seal mõni lõikepärl, kerge metallihelk või ootamatu aksessuaarilisa on need märksõnad, mis ilu- ja moeuudiseid vahendava Polhem PRi pressijuhi, ajakirja Mood moetoimetaja ja stilisti ning moeblogija (vt blogi Behind The Scenes PR-Girl, http://behindthescenesprgirl.net/) rõivaeelistusi iseloomustavad.  

«Moemaailm on lihtsalt nii imeline, meie väikese Eesti oma sealhulgas,» seletab ta oma moekirge ja põhjust, miks ta lisaks moetööle jagab kõiki moeilma uudiseid ja leide ka blogipubilikuga. «Pealegi kahtlustan, et just moeblogi avas tee nii mõnelegi moealasele tööle,» ütleb ta.

Palju polegi vaja

«Olen see inimene, kellele palju ei ole vaja – kui mul on olemas mustad püksid ja T-särk, siis piisab huulepulgavärvi, ehete ja kingade vahetamisest, et välimusele uus hingamine anda.»

Tüüne klassika

«Mu riidekapis peidavad end vägagi klassikalised asjad, värvid ja lõiked. Valge, must, tumesinine, hall ja kreemjas beež. Pintsakud, särkpluusid, topid-T-särgid, maikad, pusad, avarad kõrge kraega kampsunid.   

Hullumeelseid ja värvikirevaid asju väldin kui tuld. Mulle küll väga meeldib mood igas selle avaldumisvormis ning armastan kasutada erilisi ja efektsed asju ajakirja moeseeriates, kuid sellest ma justkui saaksingi paraja moedoosi kätte ja ennast enam millegi sellisega ehtima ei pea. Mulle jäävad need kõige lihtsamad, mõneti ehk isegi igavad asjad – mustad püksid ja valge T-särk.»

Mugavus kõige tähtsam

«Ajaga olen muutunud mugavaks inimeseks. Ma ei taha panna selga midagi, milles ma end hästi ei tunne. Seepärast ongi mu põhigarderoob vabama joone ja avarama lõikega, taskutel on samuti oluline koht.

Kui näiteks panen jalga kõrged kontsad, siis meisterpakkijana suudan ka madalad baleriinad ridikülis peole kaasa sokutada, et kodutee mugavam oleks. Ja talvevammus peab olema ennekõike soe. Ja kui poe naisteosakonnast midagi sobivat ei leia, siis meesteletilt küll, olgu see pusa või müts.»

Minimalism väikeste kontrastidega

«Mu stiil on üsna vaba, kuid vaoshoitud ja kohati isegi minimalistlik.   Et kannan palju lihtsamast lihtsamaid pusasid, on ka märksõna «sportlik» täiesti kohane.

Samas armastan kontraste, vastandlikke kooslusi. Näiteks rahulik must-valge komplekt, kus üllatuseks on särav hõbeking. Tavalised nahkpüksid ja T-särk, millele lisavad kuraasi punased peegelklaasidega päikeseprillid. Must jumpsuit ehk kombinesoon, mida vürtsitab massiivne kuldne kaelakee. Lihtne maksikleit, mida täiendab kogukas nahkvest.»

Seilab kiirmoe lainel

«Kaubamärkidest kannan peamiselt Zara, H&Mi, Mango, Asose ja Topshopi asju, seega seilan üsnagi kiirmoebrändide lainel.  

Igapäevane riidevalik ei tähenda aga seda, et ma ei hindaks kõrgelt kodumaiste disainerite loomingut – kohalik bränd Projekt on suur lemmik, mille disainerite varamust mul üht-teist juba isegi on. Samamoodi ei jaksa ära kiita seda, mida teeb Embassy of Fashioni ehk Moesaatkonna disainerikolmik. Või Karolin Kuusik või Xenia Joost või Ülle Pohjanheimo või Liisi Eesmaa. Iga kord, kui nende stuudiotes käin, ammutan ohtralt hingelist moetoitu.

Välismaised soosikud on hetkel veel jäänud kättesaamatusse kaugusse, olgu see 3.1 Phillip Lim, Alexander Wang, Celiné, Givenchy, Isabel Marant, Acne. Kuigi tänu soodusmüügile on viimaselt kaks erilise lõikega kleiti end mu riidekapis juba sisse seadnud. Isabel Maranti «maitse» sain suhu tema hiljutisest koostööst H&Miga, mille kuldsed püksid ja valge pluus poest koju kaasa tulid. Olen ka H&Mi kallima-kvaliteetsema sõsarbrändi &Other Stories austaja, kuid lähim koht selle leidmiseks on Stockholm.»

Piloodiprillid ja suur kell

«Mu suureks nõrkuseks on ehted, seejuures vastandlikud, efektne kuld versus karge minimalism. Ka mehelik ja suur käekell on see, milleta enam olla ei oska.

Lisaks armastan piloodiprille, nn aviaatoreid. Lihtne päikeseprilliklassika, kuid väikese eripäraga: ühed siniste, teised punaste, kolmandad tugevalt peegelduvate klaasidega.

Ja muidugi ei oleks garderoob minulik ilma maksikleitide, jumpsuit’ide ehk kombinesoonide ning nahaimitatsioonist pükste ja üldse nahast esemeteta. Nõrkuseks on veel terava ninaga kingad ja neile vastukaaluks mõnusad tennised, milles on hea ajakirjanumbrile stilistikat tehes moekraami täis poekottidega ringi joosta.»

Kolm stiilivihjet

•    Ei tea, mida selga panna? Kogu inspiratsiooni ajakirjadest, veebiportaalidest, blogidest, eriti tänavastiili omadest. Ideid jagub lademetes!

•    Kui sa ei tunne end mõnes (moe)rõivas mugavalt, ära piina end ja pane selga midagi muud. Tänapäeva ilu ei peaks enam ohvreid nõudma.

•    Moetoimetajana on patt seda öelda, aga siiski – iga uue moetuulega ei pea tõesti kaasa minema. Jälgi seda, mis mõjub hästi just sinu seljas, ja ära enesele trende taga ajades liiga tee.

Moelemmikud

Hetke trend: mahukad kookonmantlid ja maskuliinne joon.

Linn: London – käi palju tahad, ikka kisub tagasi. Meeldib nii kireva tänavapildi, kultuuri, melu kui ka poodlemisvõimaluste poolest.  

Bränd imetlemiseks: Alexander Wang, Givenchy, Isabel Marant.

Bränd ostmiseks: Zara, Topshop, H&M.

Eeskuju: «Vogue’i» juhtdaamid, praegused ja endised. Diana Vreeland, Carine Roitfeld, Anna Wintour, Grace Coddington. Imetlesin neid veel enne, kui minust sai moetoimetaja.

Film: needki tiirlevad samade naiste ümber – «Septembrinumber», «Mademoiselle C», «Diana Vreeland: silm peab rändama».

Raamat: ka nende naiste biograafiad on alati väga südamelähedased olnud.

Blogi: Elin Kling http://www.elin-kling.com/, 5 inch and up http://5inchandup.blogspot.com/, Columbine Smille http://columbine.freshnet.com/.

Parfüüm: Chaneli Chance’i versioonid, ja nii juba vähemalt viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles