Mida tasuks teada tätoveeringute kohta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud eeldavad, et tätoveeringud on pelgalt kehakaunistused, kuid tegelikult tuleb nende eest hoolitseda ja tähelepanelikult suhtuda. Järgnevalt on välja toodud mõned asjad, mida tasuks tätoveeringu tegemise kohta teada.

Hooldamine. Kui sinul või mõnel su tuttaval on tätoveeringuid, siis ilmselt oled kursis sellega, et tätoveeringuid tuleb vahetult pärast nende tegemist hooldada. Tätoveeringu viimistlemine ei lõpe siis, kui kunstnik oma töö lõpetab. Tavaliselt tuleb kehakaunistusi määrida spetsiaalse salviga, mis aitab nahal paraneda. Soojal ajal tuleb tätoveeringut ka päikese eest varjata. Hiljem võib ärritatud nahale leevendust pakkuda kehaniisutajaga, kirjutab Allwomenstalk.

Kooriku tekkimine. Kuna tätoveeringu tegemisel läbitakse mitu nahakihti, siis võib tätoveeritud piirkond tunduda esialgu nagu arm. Ajapikku hakkab see aga paranema, selle eest hoolitsevad spetsiaalsed salvid. Aga kui nahk hakkab tasapisi tagasi kasvama, siis võib tekkida koorik, mida ei tohi ise aga ära kraapida. Koorikul peab laskma ise maha kooruda, vastasel juhul võid tätoveeringu rikkuda.

Sügelemine. Tätoveeringud sügelevad ja asja muudab hullemaks see, et kui tätoveering on alles värske, ei tohi seda sügada. Sügamine ärritaks nahka veelgi rohkem ja takistaks tätoveeringu paranemist. Sügamise asemel patsuta sügelevat piirkonda kiirete liigutustega. See pakub küll vähest leevendust, kuid vähemalt ei riku see tätoveeringut ära.

Tätoveeringu viimistlemine. Tätoveeringuid tuleg aeg-ajalt käia üle tegemas, et need näeksid värsked välja. Kui tätoveering on käe või jala peal, siis tuleb neid tihemini uuendada kui teistes piirkondades olevaid tätoveeringuid. Värvilised tätoveeringud kipuvad kiiremini tuhmuma, seega värvide säilitamiseks tuleb kehakaunistust aeg-ajalt uuendada lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles