Millised asjad võiks sel aastal majapidamisest välja visata?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sul on endiselt plaanis uuel aastal kaalus alla võtta, paremini toituda ja kodu korras hoida? Äkki tulekski kõige viimasega juba algust teha ja kappidest natuke ringi vaadata. Millised asjad võiks sel aastal kodusest majapidamisest välja visata?

Riided, mida pole ammu kantud

Ära hoia alles riideid, mis «võivad moodi tagasi tulla» või millesse sa loodad kaalulanguse läbi taas kunagi mahtuda. Viska kapist välja rõivad, mida pole vähemalt aasta aega kantud, sel viisil saad oluliselt ruumi juurde uutele asjadele. Riideid ei pea prügisse viskama, need võib viia taaskasutuskeskustesse, kirjutab iVillage.

Ebavajalikud paberid

Teatud pabereid ja dokumente tuleb kindla perioodi vältel alles hoida. Ent kui su kontorilaual on virnade viisi pabereid, mille olulisuses sa enam kindel pole, siis võiksid need üle vaadata ja minema visata. Selleks, et paberite hulka koduses majapidamises vähendada, lase näiteks arved omale meilile saata.

Vanad elektroonikaseadmed

Vidinad ja juhtmed, mida pole aastaid kasutatud või mis on ammu katki läinud, võtavad koduses majapidamises mõttetult ruumi ja tekitavad iga kord stressi, sest pead neile ju mingi koha leidma. Viska need parem välja.

Üksikud esemed

See kehtib üksikute sokkide, ilma potita potikaante ja kaaneta hoiustamiskarpide kohta. Potikaanega, mis ei sobi ühelegi potile, pole midagi peale hakata ja üksikut sokki saab kasutada näiteks tolmulapina ning seejärel see ära visata.

Aegunud toiduained

Eksperdid tuletavad meelde, et köögis tuleks aeg-ajalt kontrollida kuivainete ja näiteks erinevate vitamiinide säilivusaega. Samuti tasuks kontrollida ravimite säilivusaega. Viska kõik aegunud esemed köögikappidest välja.

Aegunud meigitarbed ja küünelakid

Naised võivad isiklikesse asjadesse sentimentaalselt suhtuda, see kehtib ka meigitoodete kohta. Ent kui meigitooted on liiga kauaks seisma jäänud, siis võivad need nahka kahjustada, sest ka meigiasjadel on säilivusaeg.

Lasteasjad

Lastel on palju mänguasju ja aeg-ajalt läheb ikka mõni neist katki. Vahel pole mõtet katkiseid asju parandama hakata ja need tuleks hoopis minema visata. Sama kehtib ka laste kunstitööde kohta. Muidugi on neil sentimentaalne väärtus, aga kui teil on kodus kastide kaupa laste tehtud kunstitöid, siis oleks vast aeg need üle vaadata ja paremad palad alles hoida.

Üleliigsed asjad garaažis/pööningul

Garaaž ja pööning kipuvad olema eramajades kohad, kuhu peidetakse üleliigsed asjad, et need kellegi silma ei riivaks. Võta sel aastal eesmärgiks oma garaaž ja/või pööning korda teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles