Viis varajast märki, et mees on liiga kontrolliv

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimesed, kes on üles kasvanud perekonnas, kus üks vanematest on olnud liialt kontrolliv või agressiivne, ei pruugi osata vahet teha kontrollimisel ja muretsemisel. Üks võimalus, kuidas kindlaks teha, kas tegemist on kontrolli või murega on vaadelda lähemalt konkreetset situatsiooni. Kui mees reageerib süütule veale ekstreemselt, siis see on kindlaks kontrollimise märgiks.

Ent on veel märke, mis näitavad varakult, et tegemist võib olla kontrolliva partneriga. Järgnevalt on välja toodud viis märki, mis viitavad sellele, et partneri «muretsemine» võib hoopis olla sinu kontrollimine, kirjutab YourTango.

Ta saadab sulle pidevalt sõnumeid. Kellele ei meeldiks sõnumeid saada ja kallimaga ühenduses olla. Aga kui sõnumid muutuvad pealetükkivaks, solvavaks või nõudlikuks, siis pole tegemist mitte muretsemise, vaid väärkohtlemisega.

Ta nõuab, et teeksite kõike kogu aeg koos. Kontrollivad inimesed tahavad sinu elu juhtida ja neile ei meeldi, kui teed midagi nende teadmata. Parim moodus selle kontrollimiseks on pidevalt sinuga koos olla.

Ta ei luba sul sõpru ega pereliikmeid külla kutsuda. Kontrollivad inimesed tahavad partnerit vaid endale hoida. Esialgu võib see tunduda romantilise ja intiimsena, kuid tegelikult on see lihtsaim moodus, kuidas isoleerida sind inimestest, kes saaksid sind aidata ja toetada, et sellest suhtest lahkuda.

Teda solvavad süütud vead. Sa unustad talle ühel õhtul helistada või jääd kohtumisele hiljaks ja partner vastab sellele viha või kibestumisega. Inimesed teevad elus ikka vigu ja unustavad mõnikord midagi tegemata. Kontrollivad inimesed näevad seda kui moodust neile haiget teha ja nad suhtuvad põlgusega ka kõige pisemasse ning kõige inimlikumasse veasse.

Ta teeb su riietust maha. Kui su riietus pole just liialt paljastav või muul moel ebasünnis, siis peaks partner su valikut austama. Seda ka siis, kui talle su riided ei meeldi. Kui ta nõuab, et sa kannaksid vaid tema valitud rõivaid või ta keelab sul teatud asjade kandmise ära, siis on tegemist kontrolliva partneriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles