Kolm hommikusöögireeglit kaalulangetajale

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mitmel põhjusel on hommikusöök päeva kõige olulisem eine. Pane tähele, et sööksid seda õigesti.

Kui üritad oma kaalu hoida või seda langetada, tasub arvestada mõne põhimõttega, et hommikusöögist maksimaalselt kasu oleks, kirjutab Fitsugar.

Söö see kohepärast ärkamist. Hommikusöök paneb ainevahetuse käima ja kui sööd kõhu korralikult täis, võid olla kindlam, et päeva jooksul ei lähe kõht liiga tühjaks. Vastasel juhul teed suurema tõenäosusega päeva jooksul halbu valikuid ja sööd midagi sellist, mida hiljem kahetsed. Selleks, et keha rasvapõletusest maksimaalselt kasu saada, söö hommikueine võimalikult ruttu pärast ärkamist, vähemalt tunni aja jooksul.

Vali toitev hommikusöök. Väldi toitusid, millest ei püsi kõht kaua täis. Ellista toite, mille seedimiseks kulub kaua aega. Hästi annavad energiat ja toidavad pikemaks ajaks kiudaine- ja valgurikkad toidud. Kindlasti ei tohiks hommikusöök olla liiga suhkrurikas. Häid hommikusöögi-ideid: Kreeka jogurt müsli ja puuviljadega, aedviljaomlett, kaerahelbepuder mandlitega, täisterasai mandlivõi ja banaaniga, marja-banaanismuuti, õlita praetud täisterajahupannkoogid jogurti ja marjadega.

Jälgi portsjoneid. Suur hommikusöök hoiab kõhu täis, aga see ei tähenda, et võiks liiale minna. Söö aeglaselt, et tunneksid paremini, mil kõht on täis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles