Tee oma juustele turgutav puhastuskuur

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aasta algus on aeg, mil võetakse suure hooga oma elu luubi alla, et seda igatpidi paremaks muuta. Miks mitte teha seda ka oma juustega? Peod on läbi ja ees on talvised töökuud, mil võiks lasta kiharatel taastuda.

Kui su juuksed on pärast soengurallit tuhmid, kuivad ja kahjustatud, proovi neid tippjuuksur Richard Wardi nõuandeid, et oma juuksed taas elule äratada, soovitab Female First.

Sügavpuhasta juukseid

Kui tegid pidude hooajal palju soenguid, peaksid kindlasti oma juukseid sügavpuhastama, et peanahk vabaneks juuksehooldustoodete jääkidest, mis on sinna kogunenud. Vali selline sügavpuhastav šampoon, millel on ka peanahka toitvad omadused. Harja juukseid eriti hoolikalt, et neid mitte liialt lõhkuda.

Toitumine

Pidutsemine kurnab kogu keha, sealjuures ka juukseid. Kui tahad juukseid kosutada, pead ka mitmekülgselt toituma. Juuste tervisele mõjub hästi pähklite, seemnete ja tumedate marjade söömine. Tänu sellele suureneb verevarustus karvanääpsu, juuksed muutuvad läikivamaks ja kohevamaks.

Iganädalane mask

Juuste kuumtöötlemine mõjub väga kahjustavalt. Kui oled talve alguses palju juukseid sirgendanud, fööniga kuivatanud või koolutanud, on juuksed nüüdseks stressis ja vajavad turgutust. Tee niisutavat maski kuu aja jooksul vähemalt korra nädalas. Määri mask niisketesse juustesse ja hoia peas veerand tundi, seejärel loputa puhtaks. Juuksed on pärast seda kohe palju läikivamad ja näevad tervemad välja.

Käi juuksuri juures

Ilusad juuksed saavad alguse korralikust lõikusest. Selleks, et see laitmatuna püsiks, tuleks käia juuksuri juures iga 6-8 nädala tagant. Kui viimasest trimmimisest on möödas rohkem kui 12 kuud, näevad juuksed juba väsinud ja stiilitud välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles