Nippe, kuidas vaid 10 minutiga end õnnelikumaks teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Elu on ettearvamatu ja ka meie tujud on ettearvamatud, vahel oleme õnnelikud ja järgmisel hetkel kurvad ning see võib meid segadusse ajada.

Ent õnne jaoks pole üldse palju vaja. Siin on mõned nipid, kuidas end vaid 10 minuti jooksul õnnelikumaks teha, kirjutab healthmeup.com.

Naerata. Isegi, kui sul on elus keeruline periood, ürita alati naeratada. Uuringud on näidanud, et isegi võltsnaeratus tekitab parema enesetunde ja mõjutab neid, kes meid ümbritsevad. Naeratus muudab meid teiste inimeste jaoks atraktiivsemaks.

Mediteeri. Meditatsioon loob positiivsust. Vaid 5 minutit mediteerimist parandab emotsionaalset ja füüsilist heaolutunnet. Meditatsioon aitab ka iseendaga paremini ühenduses olla.

Mängi lemmikloomaga. Lemmikloomaga tegelemine teeb meid õnnelikumaks ja see mõjub ka tervisele hästi. Teadlased on kindlaks teinud, et lemmikuga mängimine alandab vererõhku ja mõjub rahustavalt. Ja see on ka loomade jaoks oluline, sest kui nendega ei tegeleta, siis nad tunnevad end üksikuna.

Kuula muusikat. Kui su enesetunne on halb, siis tasuks kuulata oma lemmikmuusikat, sest see parandab oluliselt tuju. Soovitatav on ka kaasa laulda.

Vaata naljakaid videosid. Naljakate videote vaatamine muudab immuunsussüsteemi tugevamaks ja parandab südametööd.

Mine loodusesse. Lilled ja taimed tekitavad häid emotsioone ning muudavad tuju paremaks. Looduses viibimisel on pikaajaline mõju tervisele ja see tekitab ka rahulolu.

Jaluta. Kui tunned depressiooni, mine jalutama. Ürita leida kohta, mis on vaikne ja rahulik. Jalutamise ajal saab oma mõtteid analüüsida ja kõndimine mõjutab närvirakke ajus, mis tekitavad hea tuju.

Tantsi. Tantsimine on hea moodus stressi ja kurbusega toimetulekuks. Tantsimine annab enesekindlust ja vähendab stressi.

Korista kappe. Veel üks moodus lõõgastumiseks ja enesetunde parandamiseks on kodus kappide koristamine. Sel viisil saad lahti ebavajalikest asjadest ja puhastad ka mõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles