Neli asja kodus, mis on räpasemad, kui oskad arvata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik meist muretseb pisikute ja bakterite pärast, millega puutume kokku kodust välja minnes. Aga kas teadsid, et ka koduses majapidamises on teatud kohad, kus vohavad bakterid ja mikroobid, mis võivad sinu ja su perekonna haigeks teha?

Hambaharjade hoidja

Pärast hammaste pesu koguneb hambaharja küljes olev üleliigne vesi hambaharjade hoidja põhja. Seistes muutub see pisike tiigike bakterite meelispaigaks. Kuna hambaharjade hoidja on reeglina kraanikausi või isegi tualetipoti läheduses, siis tõenäoliselt koguneb sinna ohtrasti baktereid. Selle vältimiseks pese regulaarselt oma hambaharjade hoidjat, kirjutab healthmeup.com.

Voodipesud

2012. aasta uuring näitas, et enamik inimesi vahetavat oma voodipesu korra kuus või harvem. See tähendab, et su voodipesudes on vähemalt kuu jagu higi, sülge ja tolmu. Kui su voodis magavad ka koduloomad, siis on linade vahel veelgi rohkem pisikuid. Selleks, et baktereid voodisse liigselt ei koguneks, vaheta voodipesu vähemalt korra nädalas.

Köögirätikud

Köögirätikutest on leitud suures koguses kolibakterit ja teisi baktereid. Kui kasutad sama rätikut köögis pikema perioodi vältel, siis bakterite hulk selles kasvab pidevalt ja lõpuks on rätikus tohutul hulgal pisikuid. Eelista köögirätiku asemel kasutada majapidamispaberit, mille saab pärast kasutamist ära visata.

Teleripult

Teleripult on koduses majapidamises üks suurimaid pisikutepesasid. Seda katsuvad paljud käed, selle peale köhitakse ja aevastatakse, sageli võib pult ka põrandale kukkuda. Ja kui tihti seda puhastatakse? Teleripuldil olevad bakterid võivad põhjustada põletikke ja lööbeid. Selle vältimiseks soovitatakse teleripulti regulaarselt desinfitseeriva vahendiga puhastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles