Kaisa Selde: eestlase pilk on hindav

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Selde
Kaisa Selde Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Seriaalis «Kartulid ja apelsinid» Britat kehastav näitlejanna Kaisa Selde otsustas 20-aastaselt pärast ärijuhina töötamist teha kannapöörde ja läks Soome nukunäitlemist õppima. Hiljem Eestisse tagasi tulles tundis ta, mil moel eestlased soomlastest erinevad.

«Kadunud Dajan Ahmet ütles mulle kord: «Sina ära küll teatrit tegema hakka! Sul on selline nägu, mis ei jää mitte kellelegi meelde.» Aga näed, hakkasin,» meenutab Kaisa Kroonikas. «Kuid ma ei usu, et mind igaüks ära tunneb. Pealegi selleks, et tunda eestlase pilku oma kuklas, ei pea olema tuntud.»

Kui Kaisa Soomest tagasi kodumaale tuli, tundis ta enda sõnul tänaval kõndides esimese asjana inimeste hindavaid pilke. «Mujal maailmas ka inimesed vaatavad teisi, aga eestlase pilk… See on teistsugune,» märkis ta. «See on hindav.»

Näitlejanna on mõelnud, et miks küll eestlased nii kurjad on, kuid ta ei usu, et see oleks tingitud näiteks ilmast. Neli aastat Soomes elades nägi ta, et ilm on seal sama, kuid inimesed on teised. «Kui võõrale eestlasele tänaval lähened, on enamasti tema esimene mõte: «Mida sa minust tahad!?» Eestlane astub sammu tagasi ja on ettevaatlik. Soomes aga küsitakse: «Kuidas ma saan sind aidata?»,» tõi ta näiteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles