Tee oma maksale turgutav õlikuur

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärast pühi tuleks pühendada suuremat tähelepanu tervislikule toiduvalikule, mis peaks olema kerge, vitamiini- ja mineraalirohke ning turgutama maksa, mida koormavad pidude ajal tarbitud alkohol ja ebatervislikud toidud, kirjutab Naised.

Maksa turgutamiseks võid teha endale viiepäevase õlikuuri. Selleks sega kannmikseris või saumikseriga 1 magusa greibi või 2 apelsini mahl, 1-2 sidruni või laimi mahl, 2 spl külmpressitud oliiviõli, 1 tl värskelt riivitud ingverijuurt või 1-2 küüslauguküünt ning näputäis Cayenne’i pipart või värskelt jahvatatud musta pipart.

Saadud segu tuleks sisse võtta tühja kõhuga, et sel oleks maksale ergutav toime, mille tagajärjel liiguvad kahjulikud ained sapiga soolde ja väljutatakse organismist. Süüa ei tohiks 2-3 tundi enne ja pärast segu joomist, kuid juua võib puhast vett või taimeteed, mis soodustavad mürkainete väljumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles