Millised treeningud tuleks koos vana aastaga unustada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Trenditrennid tulevad ja lähevad. Mõned popid treeningud vajavad lisatõuget, et inimesed need unustaks. Järgnevalt on välja toodud mõned trenditrennid, mis on veidike liiga kauaks inimeste mõtetesse jäänud ning mida ei tasuks 2014. aastasse viia, kirjutab Today.com.

Postitants

Postitantsu jaoks on vaja osavust, tasakaalu ja koordinatsiooni ning pole kahtlustki, et see on korralik treening. Aga kui võtta arvesse, et seda «spordiala» tuleb harrastada aluspesus ja ka seda, et tegemist on suhteliselt ohtliku alaga, siis tekib küsimus, miks me ikka veel postitantsust räägime. Postitantsule pühendatud foorumites on pidevalt teemaks vigastused, marrastused, sinikad, katkised ribid ja murtud varbaluud. Dr Ryan Stanton lisas, et tema on kokku puutunud ka juhtumitega, kus postitantsu tõttu on vigastatud selga.

Jooga uuel kujul

Stanton rääkis, et inimestele ei piisa enam sellest, et jooga on rahustav treening, mida teha oma kodu rahus ja vaikuses. Nüüd tuleb asjale vürtsi lisada ja teha seda näiteks surfilaual keset ookeani või teha seda rühmatreeninguna laest spetsiaalsete kinnituste abil rippudes (vaata siit). Lisaks sellele, et jooga «modifitseerimine» tundub rumal, on paljud neist uuendatud versioonidest ka riskantsed.

Treening gaasimaskiga

Välismaal on levinud treeningud, kus inimesed kannavad spetsiaalseid gaasimaske, et treeningut kas lihtsalt karmimaks muuta või treenida kõrgemate altituudide jaoks. Kuigi selle treeningu harrastajad kiidavad gaasimaskitrenni - ja paljud väidavad, et on trenni ajal «tähekesi näinud» - võrdles Stanton seda olukorraga, kus keegi justkui kägistaks sind trenni ajal.

Tagurpidijooks

Inglise keeles on see tuntud ka nimega «gninnur», mis on sõna «running» (jooksmine) tagurpidi. Tagurpidijooks sai alguse sellest, et seda soovitati sportlastele, kes olid vigastanud põlvekõõlust. Tänaseks on see aga kujunenud trendiks: korraldatakse tagurpidijooksu maratone, spordialal on isegi olemas maailmameister ja paljud peavad seda ala olümpia mängude vääriliseks. Jason Karp, füsioloog San Diegost, sõnas, et see on üks hullumeelsemaid alasid, sest inimesed pole loodud tagurpidi liikuma. Vaata siit, kuidas näeb välja tagurpidijooks.

Treeningud stiletodel

Selle trenni austajad väidavad, et kõrgetel kontsadel trenni tegemine parandab tasakaaluvõimet ja muudab jalad trimmiks ning kauniks. Füsioloog Neal Pire kutsus seda treeningut - mille ajakiri Prevention Magazine nimetas «maailma halvimaks trenniks» - «ebaloomulikuks». Ta selgitas, et kui naine kannab kõrgeid kontsi, siis tema tasakaalukese on nihutatud ja alaselg on suurema stressi all. Dr Stanton lisas, et stiletodega trenni tehes naised justkui ootaks, et midagi halba juhtub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles