Kuidas pärast sünnitust treeninguks motivatsiooni leida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsega jalutamine on hea trenn.
Lapsega jalutamine on hea trenn. Foto: SCANPIX

Tahad beebikilosid kaotada, aga ei suuda kuidagi motivatsiooni leida? Siin on mõned nõuanded, kuidas alustada.

Kui sul on beebiga seoses palju kohustusi ning oled kurnatud, on raske hommikul üles tõusta ja võimlema hakata. On oluline trenn toredaks muuta. Parim viis selleks on teiste emadega koos trenni teha. Eestis on päris mitmes kohas võimalik ema ja beebi trenne külastada, kirjutab Emmede Klubi.

Mõned nõuanded:

1. Lepi mõne teise emaga kokku, et lähete vankritega jalutama. Treeningpartner aitab sind rajal püsida.

2. Sea endale eesmärk, kui tihti sa tahaksid võimelda ja premeeri ennast millegi pisikesega, kui sa selle saavutad.

3. Võimle koos beebiga. Puhu kükkide ajal mulle või laula väljaastete ajal - ole võimlemise ajal lõbus ja ka sinu beebi naudib seda.

 4. On hea eelmisel õhtul oma trenniriided välja otsida. Isegi, kui sa oma hommikut trenniga ei alusta, aitavad need sulle meelde tuletada, et see on veel tegemata.

5. Jälgi, mida sa sööd. Keskendu tervislikule toidule. Ka see aitab sind trenni tegema motiveerida.

Paljud värsked emad proovivad esimese hooga liiga palju ja liiga kiiresti. Kui sa ei ole oma sünnitusjärgse kehaga rahul, ära koorma ennast trennidega üle - see võib viia läbipõlemiseni. Tuleta endale meelde, et edusammud toimuvad tasapisi. Vahel võib 10-minutiline puhkepaus ajalehte lugedes või niisama puhates sulle uut energiat süstida ja sellest jagub ka võimlemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles