Mille poolest on oliiviõli kasulik?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oliiviõli kasutatakse erinevate roogade valmistamiseks, sest see on kasulik ja annab toidule hea maitse. Ent lisaks sellele on oliiviõlil veel kasulikke kasutusmeetodeid.

Viimastel aastatel on erinevate uuringutega kindlaks tehtud, et oliiviõlil on mitmed tervisele kasulikud omadused. Siin on mõned neist, millest võiks teadlik olla, kirjutab healthmeup.com.

Süda

Oliiviõli on üks tervislikumatest õlidest tänu oma monoküllastumata rasvade sisaldusele. See kontrollib halba kolesterooli ja tõstab hea kolesterooli taset, mis vähendab südamehaiguste riski.

Nahk

Oliiviõlis on antioksüdante, mis ennetavad rakkude hävinemist. See aitab võidelda vananemise jälgedega ja annab nahale nooruslikuma välimuse. Ühtlasi see niisutab nahka ja muudab naha pehmemaks.

Juuksed

Oliiviõli võib kasutada kemikaale sisaldavate juuksehooldusvahendite asemel, et muuta kuivad ja raskesti hooldatavad juuksed pehmemaks. Juuksehooldusvahendites on sulfaate, mis eemaldavad juustest niiskuse. Regulaarne oliiviõli kasutamine aitab juustel olla piisavalt niisutatud ja annab sära tagasi.

Seedimine

Sajandeid on oliiviõli kasutatud selleks, et seedimist parandada.

Päikesepõletus

Oliiviõli abil saab ravida päikesepõletust. Kuna oliiviõlil on niisutav toime, siis see aitab nahal niiskust säilitada ja ravib päikesepõletust.

Huuled

Sega kokku oliiviõli ja mesilasvaha ning saad loodusliku huulepalsami, mis niisutab huuli ja aitab vedeliku taset huultest normis hoida.

Kehakoorija

Oliiviõli kasutatakse spaades enamikes iluhooldustes. Kui oliiviõli segada soola või suhkruga, siis saab sellest ideaalne kehakoorija, mis eemaldab surnud naharakke ja hoiab naha tervena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles