Erilised suupisted aasta viimaseks õhtuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pille Petersoo

Nami-Nami toiduportaali eestvedaja Pille Petersoo soovitab aasta viimaseks õhtuks lihtsaid ja elegantseid suupisteid.
 

Kui mul on valida, kas minna välja sööma või kutsuda sõbrad külla ja ise süüa teha, siis valin alati viimase variandi. Võõrustamine meie perele meeldib ja õnneks on alati ka häid sõpru, kes on nõus külla tulema. Nii ka aastavahetustel – enamasti oleme kodus mõnusa peo korraldanud. Et traditsioonilisi jõulutoite on selleks ajaks söödud küll ja küll, siis aastavahetuse peol serveerime enamasti lihtsalt mõnusaid ja veidi erilisemaid suupisteid. Siin on üks lihtne ja samas elegantne suupiste, mida vana aasta õhtul pakkuda.

Krõbedad suupisted toorjuustu ja vähisabade või krevettidega

•    pikka saia või nisuleiba

Katteks:

•    200 g toasooja maitsestamata toorjuustu

•    1 sl vähipuljongikontsentraati (ei ole kohustuslik)

•    150 g vähisabasid või krevette soolvees

•    3 sl hakitud tilli

•    soola ja musta pipart

Lõika sai/nisuleib õhukesteks viiludeks, rösti saiaviilud kuumas ahjus krõbedaks ja kergelt kuldseks. Lase jahtuda.

Nõruta vähisabad või krevetid hoolega, haki umbes 2/3 neist peeneks. Ülejäänud pane kaunistamiseks kõrvale.

Sega kausis toasoe toorjuust, vähipuljongikontsentraat, hakitud till ja hakitud vähisabad/krevetid. Määri krõbedatele saiaviiludele, kaunista tervete vähisabade või krevettide ning hakitud tilliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles