Külma ilma jook: roheline tee õuna ja vürtsidega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud inimesed armastavad rohelist teed, eriti soositud on matcha tee, sest selles on rohkem antioksüdante kui teistes teesortides. Roheline tee mõjub hästi seedimisele, südamele, ajule, närvisüsteemile ja ainevahetusele. Lisaks sellele mõjub roheline tee hästi ka hormoonidele.

Tavaliselt nauditakse rohelist teed meega või niisama, kuid mõnusa talvejoogi saab siis, kui teele lisada õuna ja erinevaid vürtse, soovitab Allwomenstalk.

Koguseid: 4

Koostisosad:

  • 4 tassi kuuma vett
  • Magustajat, näiteks mett või suhkrut
  • 1/4 teelusikatäit riivitud või jahvatatud muskaatpähklit
  • 1/2 teelusikatäit jahvatatud kaneeli
  • 1/2 teelusikatäit jahvatatud ingverit
  • 1/8 teelusikatäit jahvatatud nelki
  • 1 õun omal valikul
  • 1/3 tassi rohelist teed (nt matcha rohelist teed)

Valmistamine:

Pane vesi keema. Kui vesi keeb, vähenda kuumust poole võrra ja lisa veele teepuru, vürtsid ja magusaine. Sega korralikult, et kõik ained seguneksid.

Lisa üks tükeldatud õun. Lase teesegul koos õunatükkidega umbes 10 minutit madalal kuumusel keeda.

Kui tee on piisavalt keenud, lase segu läbi sõela. Jaga teesegu nelja tassi, serveeri sidrunilõiguga. Teine variant on tee valada kannu või muusse anumasse ning hoida seda külmas.

Kui sul pole parajasti õunu käepärast, kasuta õunaäädikat, mida lisa joogile pärast selle keetmist. Sel pole küll täpselt sama maitse kui õunal, ent see annab joogile siiski meeldiva, suhkruvaba õunamaitse.

Kui pakud teed mõnel üritusel suuremale seltskonnale, kaunista teetassid õunaviiluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles