Toidud, mida tasuks pärast trenni vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enne ja pärast trenni tasuks hoolikalt mõelda, mida süüa. Teatud toite tasuks tingimata vältida, sest need ei mõju seedimisele hästi.

Järgnevalt on välja toodud toiduained, mida tuleks pärast trenni kindlasti vältida, kirjutab Allwomenstalk.

Punane liha

Punast liha on raske seedida, seega tuleks seda pärast trenni kindlasti vältida. Kuna punases lihas on palju küllastunud loomset rasva, ummistab see veresooni ega anna su kehale vajalikke valke. Väldi punast liha ja eelista hoopis linnuliha.

Munad

Munad on muidu väga kasulikud, aga kui sa sööd terve muna, piirdu vaid ühega, sest ühes terves munas on vaid 6 grammi rasva. Munavalge on heaks valguallikaks ja see annab tervislikke rasvasid, ent pärast trenni ei tasuks üle ühe muna süüa.

Jogurt

Jogurt on hea toiduaine pärast treeningut, kuid eelistada tuleks väherasvast maitsestamata jogurtit. Parim valik on maitsestamata Kreeka jogurt, sest selles on palju valke, mis aitab lihastel taastuda.

Sai

Sai on selline toiduaine, mida peaks võimalikult vähe tarbima, eriti tasuks seda vältida pärast trenni. Hoolimata sellest, et saias on süsivesikuid, mida saab kergesti seedida, ei tähenda, et see oleks parim valik. Saias on palju gluteeni ja suhkrut, mis mõjutavad seedimist ja võivad tõsta veresuhkru taset.

Kiudainerikkad juurviljad

Juurviljad on kasulikud, kuid pärast trenni tuleks neist hoiduda. Juurviljades on palju kiudaineid, mille seedimiseks peab keha rohkem vaeva nägema. Ära söö juurvilju vahetult pärast trenni, eelista parem rohelisi lehtköögivilju nagu spinat ja lehtkapsas.

Šokolaad

Šokolaadile võib olla raske ära öelda, kuid ära söö seda kohe pärast trenni. Kuigi šokolaad annab energiat, peab organism šokolaadis olevate rasvade seedimiseks rohkem vaeva nägema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles