Juustu-tartaletid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartaletid
Tartaletid Foto: Selga

Oleks vaid kõik retseptid, mida julgelt ka pidulikumalt koosviibimisel pakkuda, nii lihtsad nagu karp küpsiseid, purk moosi ja tükk juustu. Kätrin Maidla soovitab teha suupisteid küpsistega, mis on mõnusaks krõbedaks põhjaks lõputule kombinatsioonide jadale klassikalisest juustu ja moosi kooslusest, andes võimaluse aastavahetuse pidulikumal peol lihtsalt särada.

Vaja läheb:

  • Küpsiseid tartalettide põhjaks
  • Erinevaid moose: näiteks viigimarja, sibula, jõhvika, vaarika
  • Erinevaid juustusid: näiteks kitse-, sinihallitus-, valgehallitusjuustu
  • Kaunistuseks ürte, pohli, tšillit

Määri igale küpsisele teelusikatäis moosi, murenda peale juust, lisa soovi korral ürte ja marju ning küpseta 220 kraadi juures ülemisel restil kuni 5 minutit.

Proovi kindlasti viigimarju sinihallitusjuustuga; vaarikamoosi kitsejuustuga, jõhvikamoosi valgehallitusjuustuga ja sibulamoosi Parmesani juustuga. Katsetada tasub ka erinevate sinkidega, näiteks vaarikamoos Parma singi pohladega on väga maitsev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles