Viis pühadejääki, mida tasub kasutada koduses iluhoolduses

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvikad.
Jõhvikad. Foto: SCANPIX

Pärast jõule ja aastavahetust võib jääda palju toitu üle ja oleks patt seda raisku lasta. Mõnd pühadetoitu saab kasutada isegi koduse iluvahendina.

Mesi

Meel on nahale niisutav toime. Sel on ka antibakteriaalseid omadusi, mis tähendab, et seda tasub kasutada akne korral. Kanna mett näole nagu maski ja loputa kümne minuti pärast nägu puhtaks.

Kõrvits

Kõrvitsas on A-vitamiini, mis turgutab kollageeni tootmist, andes nahale noorusliku sära. Selles on ka ensüüme, mis aitavad vabaneda mustusest ja surnud naharakkudest. Kanna kõrvitsapüree näonahale kümneks minutiks ja saad nahahoolduse, mis pole ärritav nagu kunstlikud maskid.

Jõhvikad

Kui sul leidub lisaks jõhvikatele külmkapis ka rõõska koort, tee oma näole kodune iluravi, segades koore sisse purustatud jõhvikaid. Jõhvikates on ohtralt C-vitamiini, mis tõstab nahas kollageeni ja elastiini tootlikkust. Neis on ka antioksüdante, mis aitavad nahka uuendada ja kaitsta kahjulike keskkonnamõjude eest. Kui tahad veelgi mitmekülgsemat hooldust, sega koore-jõhvikasegu sisse kõrvitsapüreed ja mett.

Pruun suhkur

Küpsetistest üle jäänud pruuni suhkrut saab oivaliselt ära kasutada koduse koorija valmistamises. Sega pruuni suhkrut viinamarjaseemneõli või kookoseõliga ja koori nahka duši all. Suhkrukristallid koorivad nahka, hõõruvad maha surnud naharakud ja õli niisutab nahka. Viinamarjaseemneõlil on põletikuvastane toime, mis aitab nahka tervendada ja ravida aknet.

Šampus

Pärast aastavahetust võib juhtuda, et alles jääb šampust, mida oleks patt lihtsalt kraanist alla lasta. Uue alguse puhul kulub ära üks kosutav vann, kuhu on lisatud šampust. Selles sisalduv süsinikdioksiid ja mullikesed aitavad nahka koorida ning antioksüdandid ja alkohol sobivad ka toonikuks näole. Blondid näitsikud saavad kasutada šampust lisaks turgutava juukseloputusvahendina.

Kõikide eelmainitud koduste iluvahendite puhul tasub teha enne hoogsat pealekandmist ennetav allergiatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles