Asjad, mida võiks koduses majapidamises tihemini puhastada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Arvad, et su kodu on puhas? Arva uuesti. Mõned vähemnähtavad kohad tahaksid ilmselt tihemini tolmulappi näha, kui oled siiani arvanud.

iVillage toob välja mõned paigad koduses majapidamises, mida võiks tihemini puhastada.

Nõudepesumasin

Miks peaks eraldi puhastama masinat, mida niikuinii loputatakse pidevalt kuuma vee ja puhastusvahenditega? Sest pisikesed toidujäänused, rasv ja puhastusvahendite jäänused kinnituvad nõudepesumasina sisemusse. Ajapikku võivad need masinas ebameeldivat lõhna tekitada ja vähendavad masina tõhusust.

Ukselingid ja lambilülitid

Sinu kodus olevaid ukselinke ja lambilüliteid puudutavad paljud inimesed, kui nad su koju tulevad või sealt lahkuvad. Seetõttu on need ühed räpasemad asjad koduses majapidamises. Puhasta ukselinke ja lambilüliteid desinfitseeriva vahendiga iga kord, kui oma kodu koristad.

Köögikraanikauss

Uuringud on näidanud, et köögis olevas kraanikausis on rohkem kolibakterit kui tualetipotis pärast vee tõmbamist. Bakteritele meeldib kraanikausi niiske keskkond ja nad toituvad nõudele jäänud toiduosakestest. Puhasta kraanikaussi igapäevaselt desinfitseeriva vahendiga, mis tapab kõik bakterid.

Padjad

Kas teadsid, et tolmulestade ja mustuse kogunemise tõttu võivad magamistoas olevad padjad kahe aasta jooksul kaks korda raskemaks muutuda? Uuringute järgi muudavad tolmulestad ja mustus ka voodimadratsid ajapikku raskemaks. Eksperdid soovitavad patju pesta vähemalt kaks korda aastas, et eemaldada mustus ja tolmulestad.

Arvutiklaviatuur

Mustus, toidupuru ja higised näpud muudavad klaviatuuri päris räpaseks. Ja kas arvutit kasutavad ka su lapsed? Kujuta ette, mida nende näpud on vahepeal puutunud! Mõned uuringud on näidanud, et arvutiklaviatuuril võib olla rohkem baktereid kui prill-laual.

Mobiiltelefon

Mobiiltelefonidel on väga palju pisikuid, need võivad isegi mustemad olla kui lemmiklooma söögikauss, kingade sisetallad või isegi prill-laud.

Prügikast

Toidu- ja joogijäänused võivad prügikotist välja pääseda ja prügikasti seest räpaseks muuta. Kui su prügikastil on ka kaas, siis tõenäoliselt on see kõige rohkem bakteritega saastatud. Puhasta prügikasti aeg-ajalt desinfitseeriva vahendiga, prügikasti kaant võiksid puhastada iga kord, kui prügi välja viid.

Teleripult

Ehk oled kuulnud, et hotellitubades olevad teleripuldid on räpased, kuid ka kodus olev teleripult on pisikutega koos. See on ka loogiline, sest teleripulti puutuvad erinevad käed pidevalt - käed, mis on kokku puutunud toiduga, aevastamisega ja mis ka higistavad -, mistõttu on see koduses majapidamises üks räpasemaid asju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles