Stiilivead, mis teevad sind kümme aastat vanemaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Särav jume ja kaunis figuur ei päästa, kui kannad seejuures rõivaid, mis jätavad mulje, et oled väsinud. Valed stiilivalikud võivad jätta mulje, et oled vanem kui tegelikult.

Paraku võib sagedasti näha (eriti praegusel pühade hooajal), et vanemad naisterahvad teevad kõige tüüpilisemaid stiilivigu, mistõttu nad näevad kümme aastat vanemad välja, kirjutab Daily Mail.

Võid end jõusaalis hingetuks pingutada, lugeda iga kilokalorit, mida suhu pistad ja osta kõige kallimaid kortsukreeme, aga kui paned stiiliga mööda, oleks su vanus justkui otsaesisele tätoveeritud.

Siin on peamised stiilivead, mis võivad naise vanust rõhutada või veelgi hullem, vanema mulje jätta. Selleks, et olla särav ja moodne, ei pea sugugi rikas olema.

Suured kaelaehted

Suuri kaelakeesid kantakse sageli selleks, et dekolteel olevaid kortse ja pigmendilaike varjata. Tegelikult tõmbavad suured ehted just kogu tähelepanu probleemipiirkonnale. Teine sarnane viga on see, et kantakse liiga palju ehteid, eriti kuldehteid. Kujuta ette liiga päevitunud nahka (samuti levinud stiiliaps) ja selle peal ülisuuri kuldehteid – see on väga vanamoodne kooslus. Pigem vali plaatina, valge kuld või hõbe, mis jätavad palju parema mulje. Plastkuulikeste asemel eelista kristalle mustal taustal. Mitte kunagi ära kanna prossi!

Liiga tugev meik

Ära arva, et paks kiht jumestuskreemi ja puudrit katavad su kortsud. Vastupidi, natukese aja pärast tekivad paksust meigist nahale tugevad vaod ja praod, mis rõhutavad vananemismärke. Kosmeetika on muutunud ja oleks aeg sellega kaasas käia. Proovi näiteks mineraalmeiki, mis on väga kerge. Ära pane puudrit silmade ümbrusesse, sest see ummistab õrna nahka ja toob kortsud esile. Pea piiri ka ripsmetušiga, mida pole mõistlik kanda alumistele ripsmetele, sest nõnda läheb meik paratamatult peagi laiali ja tekitab n-ö pandasilmad.

Üks märk, mis viitab vanusele, on kahtlemata liiga peeneks kitkutud kulmud. Aeg-ajalt tasub pöörduda kosmeetiku poole, kes kujundab sulle kaunid kulmud. Kulmudele pööratakse sageli liiga vähe tähelepanu, ometigi raamivad need näo ja annavad väga palju üldmuljele juurde.

Isegi kui su käed on kortsulised, ei tasu unustada maniküüri. Võltsid kirevad akrüülküüned või ajast ja arust Prantsuse maniküür teevad su käed vanemaks. Eelista lihtsat ja selget küünelakki sõrmeküüntel ning punast või roosat varvastel.

Punane ja leopardimuster

Kanga puhul langevad stiilivead kahte kategooriasse. Esiteks võivad riided teha sind vanemaks, sest need on mõeldud palju noorematele ja teiseks võivad teatud riided muuta sind vanemaks, sest ongi mõeldud vaid eakatele. Näiteks tasub keskeas vältida riskantset üleni punast kostüümi (punased võiksid olla vaid detailid) ning leopardimustrit. Linasest riidest rõivad on mõeldud neile, kes on üle neljakümne, seega võiksid nooremad neid vältida, mis sest, et linane on nii mugav ja hingav.

Tooni võrra tumedamad sukkpüksid

Miks kannavad nii paljud vanemad naised ikka veel oranžika varjundiga pakse pruune sukkpükse, mil on varbaotstes paks vahetükk? Eelista õhemaid sukkpükse, mis on küll piisavalt tihedad, et varjata veenilaiendeid.

Aluspesu on samuti väga oluline. Väljaveninud ja raske rinnahoidja teeb sind ainult vanemaks. Pesu ostes on väga oluline paluda teenindaja abi, sest rinnahoidjate suurused on ajaga muutunud ja samuti sinu rinnad. Ainult mõõtes ja proovides leiad õige pesu, mis on piisavalt toestav.

Must

Vanemaks saades muutub nahk kahvatumaks, seetõttu võib must näida liiga järsk, sest rõhutab tumedaid silmaaluseid ja kortse. Must meeldib kõigile, sest teeb näiliselt saledamaks, ent tegelikult on tumesinine selleks isegi parem ja näeb meeldivam välja. Hästi sobivad ka oliivikarva, hallid ja karamelsed toonid. Kui just pead musta kandma, kanna hõbedast või erksavärvilist ehet või salli kaelapiirkonnas, et must kogu värvi näost ära ei võtaks.

Lisaks ei tohiks karta lühikesi kleite ja seelikuid. Paljud eakad naised muretsevad, et seelik võib olla liiga lühike, kuid liiga pikk on samuti kehv valik. Parim pikkus on see, kui istudes on seelik põlvini.

Väljaveninud püksid

Et mitte liiga vana välja näha, pane tähele, et su püksid oleks piisavalt stretšid. Need ei tohiks olla vöökohast liiga kõrged ega olla nn sigaretilõikelised. Kõik oleneb sellest, kuidas näeb välja istmik. Kangakogum istmiku ümber rõhutab ainult seda, et su pepul pole enam endist vormi. Vali püksid, mis tõstavad ja rõhutavad istmikku ning ei ole liiga laiad.

Odav käekott

Need ajad on möödas, kui piisas ühest mustast ja ühest tumesinisest käekotist. Õhtune kott peab olema väike ja see võib olla erksavärviline: lillemustriline või beebiroosa.

Kingad kohtusaalist

Miski ei vanane nii kiiresti kui kingad. Väldi vanamoodsaid plokk-kontsi, mis jätavad ortopeedilise mulje. Selle asemel eelista pigem madalaid stiletto’sid. Pane ka tähele, et terav nina on alati elegantsem kui ümar.

Jakk

Kandiline jakk, mis katab vaid vöökoha, kuulub muuseumisse. Sama võib öelda kuuekümnendate kellukesekujulise svingijaki kohta, millel on kolmveerandvarrukad. Esimene teeb sind pooleks, rõhutades paisuvat vöökohta ja teine teeb jässakaks. Saledaks teeb pikk jakk, mis on vöökohast sisse võetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles