Levinud müüdid nahahoolduse kohta, mis ei vasta tõele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajal, mil ilu mängib meie elus niivõrd olulist rolli, langeme sageli iganenud müütide ja uskumiste ohvriks. Kas me hakkame fakte kontrollima või käitume vastavalt müütidele, mis pärinevad meie vanaemadelt?

Järgnevalt on välja toodud kõige levinumad müüdid nahahooldusest, mida tegelikult ei tasuks uskuda, kirjutab healthmeup.com.

Müüt: pilvisel suvepäeval pole tarvis päikesekaitsekreemi kasutada

Päikese UV-kiired pääsevad ka pilvedest läbi, seega peaks päikesekaitsekreemi soojal ajal väljas olles kogu aeg kasutama. Poodides leidub ka päikesekaitsega meigivahendeid, mida kasutades ei pea eraldi päikesekaitsekreemi nahale kandma.

Müüt: vistrikke tuleb pigistada, et mäda välja tuleks

Ilmselt arvad, et vistrike pigistamine on parim moodus, kuidas neist lahti saada? Tõde on aga see, et kui sa pigistad vistrikku, siis samal ajal surud mustust ja baktereid sügavamale naha sisse, mis võivad tekitada põletikku ja vinne. Pealegi võib pigistatud vistrikust jääda nahale arm.

Müüt: kui näokarvu raseerida, siis need kasvavad tihedamalt tagasi

See on üks levinumaid müüte. Tegelikult ei vasta see tõele - raseeritud näole ei kasva karvad tagasi tihedamalt kui need seal enne kasvasid.

Müüt: kuiv nahk tekitab kortse

Kortse ei tekita see, milline nahatüüp sul on. Kortsud tekivad siis, kui kollageeni tootmine nahas väheneb. Niisutavate kreemide kasutamine muudab naha taas siledamaks, kuid see ei enneta ega vähenda kortse.

Müüt: kui näonahk on piinlikult puhas, siis ei teki vinne

Kui näonahka liiga tihti puhastada, siis eemaldad nahalt ka kaitsva rasukihi. See suurendab surnud naharakkude kogunemist ja tekitab lööbeid ning nahaprobleeme. Liigse näopuhastuse tasakaalustamiseks tasuks näonahka niisutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles