Üllatavaid viise, kuidas koduses majapidamises suhkrut kasutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sul on tarvis põhjuseid, miks suhkrutoos võiks köögis kogu aeg täis olla, siis tuleb välja, et suhkrut saab koduses majapidamises lisaks toiduvalmistamisele veel muulgi moel kasutada.

Siin on mõned üllatavad ja ebatavalised moodused, kuidas suhkrut kodus kasutada, kirjutab iVillage.

Lõikelilled. Sega 3 teelusikatäit suhkrut ja 2 supilusikatäit äädikat sooja veega, vala vesi vaasi ja pane sinna lõikelilled. Suhkur toidab lillevarsi ja äädikas takistab bakterite tekkimist.

Muruplekid. Valmista suhkrust ja soojast veest pasta, kanna seda otse muruplekile. Lase segul tund või kaks mõjuda ja siis pese riideeset nagu tavaliselt.

Kõrvetus. Kas jõid kuuma kohvi ja kõrvetasid keele ära? Söö natuke suhkrut või lutsuta suhkrukuubikut, et valu leevendada.

Putukad. Valmista lihtne siirup: sega kaks osa suhkrut ühe osa veega, lase segu keema. Pärast keemist lase siirupil jahtuda, seejärel vala see suurde purki ja pane purk aknalauale (kui võimalik, siis väljapoole). Kleepuv segu meelitab ja püüab kinni ebameeldivad putukad.

Teine moodus putukate eemale peletamiseks on see, kui segada suhkrut soodaga. Võta 2 supilusikatäit suhkrut ja 2 supilusikatäit soodat, seda need kausis kokku ja puista segu kohtadesse, kus oled näinud putukaid. Lisa seda segu putukate lemmikpaikadesse nii tihti kui tarvis ja puhasta ka seda kohta võimalikult sageli.

Värsked koogid. Selleks, et koogid ja küpsetised säiliksid värsketena, lisa üks suhkrukuubik õhukindlasse säilituskarpi, milles hoiad kooke ja saiakesi.

Käed. Valmista suhkrust ja oliiviõlist segu, mille abil saab kätelt mustust ja rasva eemaldada.

Juust. Selleks, et su lemmikjuust ei läheks hallitama, lisa õhukindlasse karpi, milles hoiad juustu, üks suhkrukuubik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles