Vaata, millised olid ingliskeelsete riikide 2013. aasta populaarseimad lastenimed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nimedele pühendatud veebileht Nameberry.com avaldas edetabelid 2013. aasta kõige populaarsemate tüdrukute ja poiste nimedega. Tüdrukute nimedest tõusis esikohale Imogen, poistele pandi kõige rohkem nimeks Asher.

Shakespeare'i romaanidest tuttav nimi Imogen on üks näide sellest, et populaarsust on kogumas trend, et lapse nimi algab vokaaliga - üle kolmandiku populaarsetest tütarlaste nimedest ja 20 protsenti populaarsetest poisslaste nimedest algavad tähtedega A, E, I või O.

Asher, mis on ingliskeelsetes riikides tuntud kui piiblist pärinev nimi, lükkas troonilt nime Finn, mis sel aastal langes kolmandale kohale.

Kui eelmisel aastal oli üheks populaarsemaks tüdrukute nimeks Katniss, mis pärineb raamatust «Näljamängud», siis sel aastal tõusid esile pigem klassikalistest muinasjuttudest pärinevad nimed: Alice, Matilda, Eloise, Louisa.

Poistele on hakatud pigem panema pehmema kõlaga nimesid, näiteks Jesper ja Sebastian. Sel aastal olid väga populaarsed ka sellised poisslaste nimed, mis lõppesid vokaaliga: Milo, Esra, Levi.

Tõusvaks trendiks on ka see, et lapsele pannakse nimi, mis sobib nii poisile kui tüdrukule ja tundub, et nende nimede seas on eriti populaarsed R-tähega algavad nimed: Remy, Rory, Rilery, River.

Järgnevalt on välja toodud kümme kõige populaarsemat nime tüdrukutele:

  1. Imogen
  2. Charlotte
  3. Harper
  4. Isla
  5. Amelia
  6. Evelyn
  7. Penelope
  8. Eleanor
  9. Cora
  10. Violet

Tervet top 100 populaarsetest tüdrukunimedest vaata SIIT.

Aasta kümme kõige populaarsemat nime poistele olid:

  1. Asher
  2. Declan
  3. Finn
  4. Atticus
  5. Oliver
  6. Henry
  7. Emmett
  8. James
  9. Jude
  10. Owen

Tervet top 100 poistenimedest vaata SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles