Kuidas uuel aastal kiiresti kaalu langetada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aasta lõpus tehakse kokkuvõtteid möödunust ja paljud peavad enda kurvastuseks nentima, et dieediplaanid läksid taas aia taha. Business Insider annab nõu, kuidas tuleval aastal kiiresti paremasse vormi saada.

Tarbi valke iga toidukorraga

Kui sööd piisavalt valke, on sul kõht pikemalt täis ja sa ei hakka toidukordade vahel arutult näksima. Valgurikaste toitude söömine kiirendab ka ainevahetust, sest nende seedimisele kulub rohkem kaloreid kui rasva ja süsivesikute töötlemisele. Tuleval aastal söö rohkem lahjat veiseliha, kanafileed, kala, läätsi, ube ja Kreeka jogurtit.

Ära joo kaloreid

Oled seda juba mitu korda kuulnud, loodetavasti võtad ka õppust – kindel viis, kuidas oma dieeti saboteerida, on juua suhkrurikkaid mahlu, limonaade ja alkoholi. Vedelikupuudus tekitab aga liigset söögiisu, nii et ära unusta piisavalt vett juua. Vesi aitab hoida kõhtu täis ja viib organismist mürke välja. Kui puhas vesi tundub sulle liiga igav, maitsesta seda puuvilja- või aedviljalõikudega.

Pane oma menüü kirja

Pane kirja kõik suutäied ja joogipoolised, mis vähegi su huuli ületavad. Nõnda on sul hea ülevaade sellest, kui palju tegelikult sööd ja saad enda vastu aus olla. Selleks on olemas palju kasulikku nutitelefoni rakendusprogramme, kuid loomulikult on kasu ka tavalisest märkmikust. Peaasi, et sa ei jäta midagi vahele, kasu saad sellest ainult sina ise!

Ei mingit näksimist pärast õhtusööki

Paljud on kimpus hilisõhtuse patustamisega, eriti kui seda tehakse mõtlematul telerit vaatamise või internetis surfamise ajal. Kui sööd hilja õhtul, siis keskendub organism öösel magamise ajal seedimisele mitte rasvapõletusele. Kui tahad alla võtta, on see üks kõige olulisemaid nippe, millest kinni pidada. Ühtlasi võiksid proovida õhtuti varem magama minna.

Söö kolm korda päevas, mitte sagedamini

Küllap oled kuulnud erinevaid soovitusi selle kohta, kui sageli peaks sööma, et kaalu langetada. Kolme toidukorra eelisteks on kaalulangetuse puhul see, et kui sul on väga raske oma toitumisel silma peal hoida, aitab vahepaladest loobumine liigset näksimist vältida. Paljud, kes võtavad endale eesmärgiks süüa näiteks viis või kuus toidukorda päevas, hakkavad selle asemel hoopis sööma veel rohkem, tervest päevast saab üks pikk eine. Kui sööd kolm korda päevas, on lihtsam keskenduda korralikule valgurikkale toidukorrale, milles peab olema ka piisavalt puuvilju ja aedvilju. Söö kõht täis ja oota järgmist korda, mil saad jälle süüa. Nõnda annad kehale võimaluse tegeleda ka vahepeal kaloripuudusega, mida on vaja selleks, et kaotada keharasva.

Proovi kõrge intensiivsusega intervalltreeningut

Paljud teevad ikka ja jälle samasuguseid harjutusi, millega nad harjunud on ja mis ei too erilisi tulemusi. Kui ootad muutusi, peaksid proovima kõrge intensiivsusega intervalltreeningut, mis aitab väga hästi kaalu langetada. Selline treening kiirendab oluliselt ainevahetust ja põletab rohkem kaloreid kui madala intensiivsusega treening.

Ära unusta jõutrenni

Paljud on keskendunud kardiotreeningule ja unustavad raskused, mis on olulised nii naistele kui meestele. Jõutreening vormib kaunid lihased ja aitab samuti ainevahetust kiirendada. Kui aega on vähe, keskendu ülakehale – käed lähevad kiiremini vormi kui suuremad lihasgrupid. Tõsta raskusi kolm kuni neli korda nädalas vähemalt 30 minutit, et peagi tulemusi näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles