Tahad kaalu kaotada? Õpi magusat nautima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sa tahad tõepoolest kaalu kaotada, siis lõpeta süü tundmine iga söödud koogitüki ja maiustuse pärast. Teadlased on kindlaks teinud, et mida vähem tunneb inimene süüd maiustuste söömise pärast, seda suurem on võimalus, et tal õnnestub kaalu kaotada.

Uus-Meremaa teadlased selgitasid välja, et lisaks kalorite lugemisele on väga oluline ka see, kuidas inimene psühholoogiliselt suhtub tarbitud maiustustesse, kirjutab Genius Beauty.

Selgus ka see, et mida tihemini dieeti pidavad inimesed mõne «keelatud» toiduaine pärast süüd tundsid, seda tõenäolisemalt loobuvad nad ajapikku treeningplaanidest ja dieedi pidamisest.

Psühholoogide sõnul peaks maiustuste söömisesse suhtuma kui preemiasse, mitte millessegi, mille pärast süüd tunda. Kui premeerime end tükikese šokolaadi või kommiga selle eest, et oleme oma dieedile senini truuks jäänud, siis see pigem motiveerib tervisliku eluviisiga jätkamist ja tagab edu.

Kuna šokolaadi peetakse maailmas kõige populaarsemaks maiuseks, siis pole mingi ime, et paljud ei suuda sellele vastu panna. Ent kuna šokolaadis on palju rasva ja suhkrut, siis ei tohiks selle tarbimisega liiale minna, sest see võib põhjustada ülekaalulisust.

Tasuks meeles pidada, et suhtumine toidusse mõjutab oluliselt meie tuju ja emotsioone. Kui me kategoriseerime ühe või teise toiduaine «keelatuks» ja sööme seda, siis mõjub see meile halvemini kui võiks arvata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles