Seitse sammu tervislikuma uue aasta nimel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuna aasta hakkab lõpule jõudma, keskenduvad paljud juba uue aasta plaanidele. Enese eest hoolitsemine ja kehakaalu hoidmine on tavaliselt ühed olulisemad asjad, mille kohta endale uueks aastaks lubadusi tehakse.

Kuidas uuel aastal oma tervise eest paremini hoolt kanda? Siin on seitse nõuannet, kirjutab iDiva.

1. Pühenda paaril päeval nädalas vähemalt tunnike füüsilisele tegevusele. Vali üks või kaks tegevust, mis sulle meeldivad ja jää neile truuks. Alusta kõndimise, jooga või mõne aktiivsema alaga nagu tantsimine, jõutreening, võitluskunstid.

2. Vali päevas kindel aeg, mil trenni teha ja ürita kõigil trennipäevadel samal ajal treenida. Tänapäeval pole inimestel trenni jaoks aega, see aeg tuleb sul endal leida. Uuringutega on kindlaks tehtud, et hommikul treenivad inimesed suudavad oma treeningrutiinile kõige paremini truuks jääda, kuid vali selline aeg, mis sulle kõige paremini sobib. Kui sa pole hommikuinimene ja plaanid nüüd järsku hommikuti joogas käima hakata, siis tõenäoliselt ei tule sellest plaanist midagi välja.

3. Kui sul on raske end distsiplineerida, siis liitu mõne rühmatrenniga või moodustage sõpradega grupp, kellega koos trenni teha.

4. Ära pea kiirdieete. Terve keha saladuseks on õiged elustiilivalikud. Ürita vältida valmistoite ja keskendu värskele toorainele ning täisteratoodetele. Toida oma keha, mitte mõistust. Peagi märkad, et sul on harvemini isu rämpstoidu järgi.

5. Ole kannatlik oma menüü muutmise ja treeningutega. Ära pinguta üle, sest siis võid endale rohkem kahju kui kasu teha. Ürita oma menüüst eemaldada üks kahjulik asi korraga, ära muuda tervet menüüd üleöö. Samuti ära eelda, et suudad kohe maratonile jooksma minna, muuda oma treeningkava ajapikku karmimaks.

6. Eelkõige keskendu oma healolule, mitte pelgalt treeningule või kaalukaotusele. Ürita lahti saada negatiivsetest harjumustest. Maga piisavalt, joo vett, jäta suitsetamine maha, piira alkoholi tarbimist, söö regulaarselt ja limiteeri teleri vaatamist. Õiged elustiilivalikud tagavad heaolu.

7. Õpi selgeks mõned stressi maandamise tehnikad. Pole tähtis, kas eelistad mediteerimist, joogat, jooksmist, tantsimist, muusika kuulamist, lemmikloomaga mängimist vms. Kontrollimatu stress võib väga halvasti mõjuda, seega on oluline osata stressi maandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles