Tervislikke nippe, kuidas magusaisu rahuldada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud inimesed ei suuda vastu panna sellele, kui neil peaks tekkima šokolaadiisu, ent taolistele isudele alistumine võib mõjuda negatiivselt kehakaalule.

Järgnevalt on välja toodud viis nõuannet, kuidas šokolaadiisust üle saada ilma šokolaadi söömata, kirjutab healtmeup.com.

15-minuti reegel

Enamik isusid on lühiajalised ja lähevad kiirelt üle. 15-minuti reegel tähendab seda, et sa ootad 15 minutit enne, kui annad oma isule järgi. Vii oma tähelepanu mujale – räägi sõbraga võ tegele asjadega, mis ei laseks sul oma isudele mõelda.

Puuviljad

Puuviljad on kasulikud ja rahuldavad magusaisu. Puuviljades on looduslikke suhkruid, mis annavad kehale vitamiine ja muudavad immuunsussüsteemi tugevamaks. Magusaisu puhul võta šokolaadi asemel hoopis puuvilja.

Vesi

Kaalukaotust vaadelnud uuringutega on kindlaks tehtud, et pelgalt vee joomine aitab paljudest isudest üle saada. Päeva jooksul vee joomine tekitab täiskõhutunde ja ennetab erinevaid isusid.

Valmista ise madala kalorisisaldusega šokolaad

Šokolaad on kahjulik, sest selles on palju suhkrut. Selleks, et kahjulikke suhkruid vältida, valmista ise šokolaad, milles oleks looduslikke magusaineid. Sel viisil võid oma isudele igal ajal järgi anda ega pea muretsema, kuidas suhkur su kehakaalule mõjub.

Tume šokolaad

Tume šokolaad mõjub tervisele hästi. Selles on palju antioksüdante, mis kaitsevad keha kõrge vererõhu, kõrge kolesterooli, südamehaiguste ja vananemise eest. Tume šokolaad võib isegi aidata kaalu alandada. Tükike tumedat šokolaadi aitab magusaisu kustutada, aga oluline on meeles pidada, et ka tumedat šokolaadi võib vaid mõõdukalt tarbida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles