Vaata, milliste hõrgutistega said hakkama Tallinna parimad kokapoisid!

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Pirita Majandusgümnaasiumis (PMG) selgitati kümnendat korda välja Tallinna parimad kokapoisid. Esimest korda oli konkurss ülelinnaline.

Konkursi eesmärk on propageerida poiste seas tervislikku toitumist ja kokandust.

Võistluse ühe korraldaja Pille Pruudeni sõnul kutsuti žüriisse PMG vilistlaste või lapsevanemate seast tegevkokkasid. Žüriisse kuulusid lõpuks PMG vilistlane, kohvik Sfäär vanemkokk Indrek Tamme, Haapsalu Kutsehariduskeskuses kokaks õppiv Raoul Remy Jürisoo, 11. klassi õpilane Erki Mark Kerno, kes on osalenud kõigil üheksal aastal kokapoiste konkursil, Tampe OÜ koolitoit esindaja Katrin Koosa, Pirita Linnaosavalitsuse Terviseedenduse spetsialist Liisa Salak ja PMG huvijuht Eve Reinola.

Indrek Tamme sõnul oli kokapoiste tase täiesti arvestatav. «Minu meelest on tase iga aastaga tõusnud, eriti on paranenud oma toitude esitlused.»

Erki Mark Kerno leidis, et žürii töö on väga keeruline ning väga raske on teha valikuid.

Kokapoistele oli ülesandeks antud pakkuda pidulikke soolaseid vigursuupisted. Žürii pidi arvesse võtma toidu valmistamise käiku, toidu maitset ja serveerimist, loovust toidu esitlemisel ning poiste riietust. Poisid pakkusid väga peent käsitööd kui ka erinevaid loomade ja lindude jäljendusi. Väga huvitavad ja tõelised meistriteosed olid gümnaasiumi õpilaste tooted.

Ajakirja Jamie kirjastaja Tiit Eferti sõnul on tegemist äärmiselt tänuväärse konkursiga, mis tegelikult võiks kasvada ka üleriigiliseks. «Jamie Oliver alustas ka kokkamist juba varakult. Tema eeskujul võime näha, et kokkamine sobib nii poistele kui meestele suurepäraselt ning on oma emotsionaalse kokkamisstiiliga inspireerinud paljusid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles