Halvad harjumused, mis muudavad näonaha inetuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt oled teadlik, et suitsetamine ja alkoholiga liialdamine ei mõju nahale sugugi hästi. Aga tegelikult on veel mõned halvad harjumused, mis nahka inetumaks muudavad.

Sa ei pese oma meigikäsnu ja -harju

Kasutad neid igapäevaselt meikimiseks, kuid ei pese neid regulaarselt, seega jäävad käsnade ja harjade külge mitmed bakterid, surnud naharakud, eelmiste meigivahendite jäänused ja tolm. Puhasta oma meigitarbeid vähemalt korra nädalas ja su nahk tänab sind, kirjutab The Gloss.

Sa ei puhasta oma telefoni

Su telefon lebab räpastel restoranilaudadel või baarilettidel, veedab palju aega higises taskus või pisikuid täis olevas käekotis. Kui su põsele tekivad vinnid, siis võid selles oma telefoni süüdistada. Puhasta aeg-ajalt oma telefoni ja sa ei pea enam pisikutepesa oma näo vastu hõõruma. Puhasta ka lauatelefoni nii tööl kui kodus.

Sa puhastad liigselt oma nahka

Kujuta ette, et su nahk on keskkooliaegne teadusprojekt: selleks, et parimaid tulemusi saada, tuleb korraga kasutada vaid üht uut muutujat. Kui tahad kasutada uut näovett, siis kasuta seda vaid korra päevas ja oota paar päeva, enne kui hakkad ka teisi vahendeid näonahal kasutama. Kui sul on normaalne või kuiv nahk, siis piisab sellest, kui puhastad nahka õhtul ja loputad seda sooja veega hommikul.

Sul puudub kindel näopuhastusrutiin

Õigete nahahooldustoodete leidmine võib aega võtta. Nahal kulub neli nädalat, et end täielikult uuendada, seega ära oota kiireid tulemusi. Ära vaheta iganädalaselt nahahooldustooteid. Kui kasutad korraga üht või kaht toodet, siis on lihtsam kindlaks teha, milline mõjub su nahale hästi ja milline mitte.

Sa usud, et su nahk peaks olema samasugune nagu läikivatel moefotodel

Nüüdseks peaksime kõik teadma, et 90 protsenti fotodest, mida me igapäevaselt näeme, on võltsid. Tegemist pole vaid sellega, et modelli põsesarnu on nihutatud, vaid ka sellega, et nende näonahk on muudetud laitmatuks ja see meenutab portselani. Pea meeles, et tegelikult ei näe need naised niivõrd veatud välja.

Katsud pidevalt oma näonahka

Su käed on higised ja pisikuid täis. Isegi kui sa ei pigista vinne, siis tõenäoliselt puudutad aeg-ajalt ikkagi oma nahka. Ürita käsi näost eemale hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles