Karjäärinõuandeid noortele naistele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Millist nõu annaksid noortele naistele need, kes on juba karjäärimaailmas kogenud ja nii mõndagi näinud?

Yahoo! Shine vahendab karjäärinõuandeid, mis on mõeldud just noortele naistele, kes on alles oma karjääri rajamas ja otsivad oma teed.

Ära ole oma töö suhtes liiga tundlik

Õpi aktsepteerima kriitikat, kommentaare ja märkuseid, mida ülemused su töö kohta teevad. Võta seda kui võimalust kasvamiseks ja oma ala paremaks mõistmiseks. Isegi, kui midagi teeb sulle haiget, astu homme sammuke edasi ja tule tööle naeratus näol.

Ära ole ülbe

Aga ole enesekindel ja loo selliseid sidemeid, mida sul võib karjääri jooksul tarvis minna. Ära karda ühendust võtta inimestega, kelle karjääri sa imetled.

Ära teeskle, et oled keegi teine

Ülemus palkas su seetõttu, et ta pidas sind targaks ja võimeliseks seda tööd tegema. Ära teeskle, et oled keegi teine, ajapikku tuleb see niikuinii välja. Jää iseendale truuks.

Leia töö, mis pakub sulle rahuldust

Karjääri alguses võib olla tahtmine minna sinna, kus liiguvad suured summad, kuid tegelikult peaks keskenduma sellele, et leida töö, mis sulle meeldib. Kui sa naudid oma tööd, siis suudad palju enamat korda saata ja kui suhtud töösse kirglikult, siis tulevad peagi ka edu ja raha. Ära karda proovida asju, mis on sinu jaoks olulised. Ära karda läbi kukkuda. Proovi kõike, mis sulle huvi pakub, ka siis, kui need ei tundu kõige turvalisema valikuna.

Ära anna alla

Kui sa kandideerid mõnele töökohale ja pole vastust saanud, siis võta ise tööandjaga ühendust. Kui sa saad eitava vastuse, ära anna alla ja jätka tööotsinguid. Tee kõik endast sõltuv, et leida töö, mis sulle meeldib.

Järgi oma sisetunnet

Võib-olla ümbritseb sind hetkel palju inimesi, kes soovitavad sul ülikoolis eriala vahetada, sest nende arvates pole su praegusel erialal potentsiaali. Kui sulle endale tundub see ala aga õige, siis ära kuula neid. Järgi oma sisetunnet ja tee unistused teoks.

Ära karda küsimusi esitada

Kui sulle antakse ülesanne, millest sa aru ei saa, siis ära pelga küsimusi esitada. See päästab sind vigade tegemisest ja ülemus eelistab pigem seda, et sa selguse saamiseks küsimusi küsid kui seda, et sa ülesande valesti täidad.

Ära pea end liiga heaks

Kui arvad, et oled mõne ülesande täitmiseks liiga hea, siis takistad seda, et teie ettevõtte saaks normaalselt toimida. Ära kunagi mine tööle suhtumisega, et oled ühe või teise asja jaoks liiga hea. Edukad inimesed on valmis kõiki ülesandeid teostama. Positiivne suhtumine ja mõistlikus koguses ambitsioonikust võivad kaugele viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles