Epp Petrone: miks lasevad inimesed end värviliste kommidega seestpoolt mürgitada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Petrone
Epp Petrone Foto: Sille Annuk

Kirjastajad Epp ja Justin Petrone kolisid suvel perega Ameerikasse New Yorgi lähedale maanurka, kus lapsed käivad väikeses koolis. Pisikoolide fännina on Epp muidu rahul, kuid nn toiduteema teeb teda valvsaks, kirjutab Naisteleht.

Epu sõnul on õnneks koolis lõunasöögikarbisüsteem, seega söövad lapsed lõunaks mahetoitu. Hiljuti oli aga halloween’i ajal suur tüli, sest ema ei lubanud lastel süüa värvainete ja fruktoosisiirupiga komme, mis nad sõpradega tembutamas käies endale said.

«Ma ei saa aru, miks inimesed lasevad ennast seestpoolt mürgitada nende värvainetega,» imestas ta. «Isegi õpetajad, haritud inimesed, ei pea seda teemaks. Koolis on selline traditsioon, et vahepeal jagatakse auhinnaks pulgakomme. Ma sain sellest teada, kui laps tuli koolist koju, keel elektrisinine.»

Seepeale tellis kirjanik kasti mahepulgakomme ja viis need kooli, ent hiljem selgus, et mahekomme antakse vaid tema lastele ja teised saavad ikka teisi komme edasi. «Peaksin õpetajaga uuesti rääkima, sest mina arvasin, et ostsin kogu klassitäie laste päästmiseks neid teisi komme. Ja ma ei taha ka äärmusliku ekstermistina paista, aga just nõnda see vahel välja kukub,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles