Värskendav sidrunimahl vanilliga

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidrunimahl
Sidrunimahl Foto: santa maria

Mahl ei pea alati tulema keldrist või poeletilt. Üllata oma sõpru ja lähedasi Santa Maria õpetuse järgi tehtud sidrunimahlaga.

Sidrunimahl vanilliga (umbes 3 liitrit)

  • lahjendatakse 1:4
  • 1 vanillikaun
  • 3 liitrit vett
  • 2 1/2 kg suhkrut
  • 4 sidrunit, viiludena
  • 60 g sidrunhapet

Poolita vanillikaun, kraabi seemned välja ning pane potti koos poolikute kaunadega. Lisa suhkur ja vesi ning lase keema tõusta. Lase hetk jahtuda, lisa sidruniviilud ja sidrunhape ning sega. Kata pott kaane või kilega ja lase terve ööpäev jahedas maitsestuda. Kurna mahl läbi sõela pudelisse ning säilita külmkapis. Joomiseks lahjenda mahla külma vee ja jääkuubikutega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles