Tantra – müstiline ekstaasiteadus

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ekstaasiteaduseks kutsutud tantra keskendub enese, partneri ja kahepoolse suhte teadvustamisele ning teadlik olemisele kõigest sellest, mis armatsemise ajal koos luuakse.

Unusta orgasm

Naudi teekonda ja ära mõtle sihtpunktile. See kehtib nii seksi kui ka kogu ülejäänud elu kohta. Kulge vabalt naudingute andmise ja saamise teel, õrnade puudutuste ja erootiliste sosinatega, kirjutab ajakiri Sensa.

Võta omaks, et eelmäng on kõige olulisem – ning soe, vahune, aroomiõlidest lõhnav ja küünaldest ümbritsetud vann on üks parimaid paiku, kus lõõgastuda ja partneriga erootilisi mänge alustada. Seebita partnerit, masseeri iga sentimeetrit tema kehal ja keskendu täielikult teid valdavatele aistingutele ja tunnetele ning jälgi oma keha kui puhta energia allika iga reaktsiooni.

Ole hetkes

Koonda oma mõtted praegusesse hetke ja sa mõistad, et koged parasjagu midagi väga kaunist. Sa ei loo ühendust mitte ainult oma partneri, vaid ka iseenesega.

Õpi hingama

See on reegel, mida vajad ka igapäevaelus, sest kiire, pinnapealne, vaid kopsutippe täitev hingamine on vägagi tavapärane ning teadlikult pööratakse hingamisele tähelepanu alles siis, kui miski hingamise juures muret valmistab. Mida rohkem me erutume, seda kiiremaks ja pealiskaudsemaks hingamine muutub. Tantra suunab meid hingama sügavalt ja aeglaselt, sest see mõjub lõdvestavalt ja muudab samas meeled erguks kõige ümbritseva suhtes.

Harjutage ühist hingamist koos partneriga. Istuge vastastikku ja püüdke silmsidet hoides hingamist sünkroniseerida või lamage vaikselt teineteise embuses, püüdmata isegi pärast mehe sisenemist tõtata kulminatsiooni poole ja sellele isegi mitte mõelda. Vaikus, vaevukuuldav sisse-välja hingamine ja liigutuste aeglus jätab võimaluse märgata kõiki teid haaravaid tundeid ja tundmusi, mille intensiivsus võib üllatada. Hingamisharjutused vaigistavad mõistust ja aitavad keskenduda armastatule ning koos veedetud hetkele.

Loo meeleolu

Paigas, kus te viibite, on tähtis luua õhkkond, milles saab end tunda mugavalt ja pingevabana, koondades kogu maailma teie kahe ruumi, millest väljaspool ei asu enam mitte midagi. Lugege teineteisele luuletusi, tantsige aeglaselt, kuulake muusikat, jooge samast klaasist veini. Kasutage seda aega vahetuks suhtluseks, jagades omavahel kõike, mis teile meeldib.

Hellitage partnerit pehme siidkanga või sulega. Ärge unustage ka küünlaid, meeleolumuusikat, hämarat valgust, värskeid lilli, aroome ja puuvilju, millega teineteist toita. Väikesed ühe ampsu suupisted annavad hea võimaluse partneri keha vaagnana kasutada – paiguta partneri kehale šokolaadi- või puuviljatükke.

Ka seksikas striptiis võib olla võrgutusmängu üks osa. Iha äratamine on mäng, mis võib kesta nädalaid ilma otseselt armatsemata. Eesmärk on luua intiimsus ja vaba suhtlus. Seks tuleb hiljem – siis, kui tunnete, et olete oma armastatuga juba üheks saanud.

Mängige

Eksperimenteerige riiete ja oma kehaga. Kanna tavapärasest erinevaid riideid või jäta need sootuks. Ära pelga katsetamast uusi abivahendeid. Võid mängu võtta erinevaid asju, nagu vibraatori, massaažitarbed, eeterlikud õlid, silmasidemed ning muud fantaasiaid ärgitavad vahendid.

Eksperimenteeri erootiliste puudutustega ja õpi nii oma partnerit veelgi paremini tundma. Juhenda partnerit ja selgita talle täpselt, kust ja kuidas sa tahaksid, et sind puudutataks. Tee seda õrnalt ja hoolivalt, jagades temaga oma kõige intiimsemaid ihasid. Ära pelga paluda, et kaaslane sind kas õrnemalt või jõulisemalt puudutaks, ning anna talle märku, kui oled tema tegevusega täielikult rahul. Pea meeles, et tantristlik armatsemine keskendub pikaajalisele intiimsusele ja ekstaasile, milles orgasm ei ole ainus ega viimane eesmärk. Näidake teineteisele, et armastate ja ihaldate üksteist.

Pühendage vähemalt kord nädalas aega tantra praktiseerimisele. Veetke iga kord vähemalt tund ainult kahekesi. Teeselge, et te ei tunne teineteist, ja leppige kokku kohtumine mõnes kohvikus. Võrgutage teineteist, äratage uinunud kirg, mis on mattunud tööpingetesse, laste eest hoolitsemisse ja igapäevatoimetuisse. Võtke omavaheline suhe endile prioriteediks. See on ainus võimalus seda teistsuguste elu aspektidega taas harmoniseerida. Pühitsege armastust! Pühitsege oma suhet erootilistes mängudes.

Võta hoog maha

See aitab orgasmi kontrollida ja nautida selleni viivat protsessi, keskendudes teineteisele ja hoides mõtteid argimuredest eemal. Tantrameistri Robert Frey sõnul saab kulminatsioonihetke edasi lükata armatsemise rütmi aeglustades.

Varieeri seksipoose

Erinevad poosid parandavad mehe ja naise vahelist energiavahetust ning aitavad jõuda sügavama ja senisest intiimsema seksini. Vahetage rolle, las olla ka mees see, kes alistub ja võtab passiivse rolli, ning naine see, kes võtab endale juhi ja algataja rolli. Nii saate mõlemad õppida tundma end nii tugevama kui ka haavatavama poole rollis, mõlemad anda ja võtta ning laiendada seda elu igasse aspekti.

Loe edasi tantra kohta detsembrikuu ajakirjast Sensa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles