Video: reklaamiklipp näitab ilmekalt, milliste eelarvamustega peab naine tööl silmitsi seisma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Vaata mõtlemapanevat videot, milles on välja toodud viis kõige levinumat eelarvamust naiste kohta, kes tahavad tööl edukad olla.

Eelarvamusi naisjuhtide kohta näitas hästi uuring, mis viidi läbi Harvardi ärikooli tudengite peal. Nimelt anti tudengitele ülesanne analüüsida ühe Silicon Valley eduka ettevõtja Heidi tööd. Poolte tudengite ülesandes tehti aga imepisike muutus – nimi Heidi asendati väljamõeldud nimega Howard, kirjutab Upworthy.

Hiljem tehti tudengite seas küsitlus, et uurida, mis mulje neile ettevõtjast jäi. Kuigi noored leidsid, et nii Heidi kui Howard said oma tööga sama hästi hakkama, pidasid tudengid Howardit Heidist palju meeldivamaks.

Allolev video näitab hästi, miks see nii on. Meesjuhi ja naisjuhi võrdluseks on kasutatud märksõnade vastandamist: ülemus - kamandaja, veenev – pealetükkiv, pühendunud – isekas, puhas – edev, sarmikas – uhkeldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles