Kuidas koduste vahenditega lõhenenud kandasid ravida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Talla all olev nahk on ülejäänud nahast tunduvalt kuivem. Seal pole rasunäärmeid, seega seda piirkonda niisutavad vaid higinäärmed. Kui me jätame taldade all oleva naha unarusse, muutub see väga kuivaks ja võib hakata lõhenema. Kuigi see pole väga tõsine terviseprobleem, võib see tekitada ebamugavust ja seda on ebameeldiv vaadata.

Lõhehenud kandadega on tavaliselt probleeme vanematel inimestel, kuid seda võib juhtuda ka noortel. Kandade seisund võib talveperioodil eriti hulluks muutuda, sest nahk on sel ajal tavapärasest veelgi kuivem. Lõhenenud kandasid on kergem ravida siis, kui need alles hakkavad probleeme tekitama. Siin on mõned nõuanded, kuidas koduste vahenditega lõhenenud kandasid ravida, kirjutab healthmeup.com.

Parafiinvaha ja kookosõli

Kui kannad on juba väga lõhenenud ja valulised, võib neile leevendust pakkuda parafiinvaha ja kookosõliga. Sega kaks koostisosa omavahel kokku, soojenda segu, kuni vaha hakkab sulama. Lase segul toatemperatuuril jahtuda ja kanna seda siis jalgadele. Seda võib proovida ka õhtuti. Kanna segu jalgadele ja tõmba sokid jalga. Hommikul pese jalad puhtaks.

Mesi

Mesi on looduslik niisutaja ja sel on ka antibakteriaalne toime. Tänu sellele on mesi ideaalne ravim kuivadele ja lõhenenud kandadele. Vala umbes pool tassi mett ämbrisse või kaussi, mis on poolenisti sooja veega täidetud. Leota oma jalgu mesises vees umbes 20 minutit. Masseeri on jalgu vee sees ja tee sellist jalavanni paari päeva jooksul, et lõhed kandades paraneks.

Banaanid

Võta üks küps banaan ja vajuta see kahvliga pudruks. Kanna saadud püree kandadele, hoia 20 minutit ja loputa. Võid banaanile lisada ka avokaadot, et teha jalgadele mõnusalt värskendavat maski.

Neitsiõli

Neitsiõli on hea vahend, mille abil pehmemaks muuta kuivi ja lõhenenud kandasid. Kanna vatitupsu abil natuke õli oma kandadele ja masseeri kandasid 15 minutit. Jäta õli kandadele, tõmba sokid jalga ja lase õlil umbes tund aega mõjuda. Seejärel loputa jalad ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles