Kuus halba harjumust, mida sa hilisemas elus kahetsed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sa oled nagu enamik inimesi, siis ilmselt on sul mõned halvad harjumused, mida sa hilisemas elus võid kahetseda. See võib meie kõigiga juhtuda. Tähtis oleks halbade harjumuste lõpp teha kohe, kui taipad, et sul need on. See võib olla keeruline, kuid mitte võimatu.

Milliseid halbu harjumusi kipuvad inimesed hilisemas elus kahetsema? Allwomenstalk annab aimu.

Liigne söömine

Üks levinumaid halbu harjumusi, mida hiljem kahetsetakse, on toiduga ülepingutamine. Enamik meist on seda aeg-ajalt teinud. Me ei pööra sellele tähelepanu, kuni hetkeni, mil sellest saab regulaarne halb harjumus. See põhjustab kaalutõusu, mis tekitab terviseprobleeme ja mõjub enesekindlusele laastavalt. Kui märkad, et oled hakanud toiduga liialdama, ürita end kohe takistada. Proovi mõnda dieeti või lihtsalt tee rohkem trenni, et kahju korvata.

Suitsetamine

Suitsetamine on väga halb harjumus. See on kahjulik nii südamele kui kopsudele ja tekitab teisigi terviseprobleeme. Suitsetamine kiirendab ka vananemisprotsessi. Suitsetajatel on ebameeldiv hingeõhk ja suitsuhais jääb juurde riietele ning juustele.

Päiksekaitsekreemi mittekasutamine

See ei pruugi esialgu halva harjumusena tunduda, kuid tegelikult see on seda. Hilisemas elus kahetseda seda, et noorena päikesekaitsekreemi ei kasutanud. Kui sa ei kasuta päikesekaitsekreeme, siis tekivad sul päikesest tõenäolisemalt kortsud. Peale selle suureneb oht haigestuda nahavähki. Õnneks on seda harjumust lihtne murda - hakka suvisel ajal lihtsalt päikesekaitsekreemi kasutama.

Vähene uni

Uni on keha jaoks väga oluline. See aitab kehal taastuda, tugevdab immuunsussüsteemi ja võitleb haigustega. Piisav uni aitab ka näiteks kehakaalu normis hoida. Kui sa praegu näiteks arvad, et paaritunnisest unest piisab, siis tulevikus võid kahetseda, et sa nooruses rohkem ei maganud.

Soolaga liialdamine

Keha vajab teatud hulgal soola ja vajaliku soolakoguse saame tavaliselt oma igapäevasest toidust kätte. Me ei pea oma toidule soola lisama, kuid olgem ausad - sool muudab nii mõnedki asjad maitsvamaks. Ent pea meeles, et see pole sulle kasulik. Hilisemas elus võib see tekitada probleeme kõrge vererõhuga.

Alkoholi tarbimine

Alkoholi oleme kõik elus tarbinud, kuid sellest võib saada ebameeldiv harjumus, millest on raske vabaneda. Parim moodus, kuidas vältida alkoholi tarbimise muutumist halvaks harjumuseks, on see, kui hoiad oma joomist kontrolli all või ei joo üldse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles